Fredag

Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Men kände att det var dags. Har fortfarande inte hittat saken så jag kan lägga in bilder från kameran i datorn. Men kommer nog snart. Ha tålamod. Det var så grymt roligt i helgen på kryssningen. Det ända tråkiga var att vi fick tre hytter två till oss tjejer och en till föreldrarna som följde med. En av hytterna luktade sprit (det var det tråkiga). Men föreldrarna fick sova i den så det var lugnt. Men vi hade det så roligt på dansgolvet under kvällen. Ja det finns inte mycket mer att säga än prova det!
Jag var sjuk hela förra veckan och låg i sängen med feber. Hade ingenting att göra så det slutade med att jag köpte Desperate Housewives sensong fyra. Men den kom tyvär inte förens jag hade blivit frisk. Fast den är lika bra endå. Jag fattar inte hur dom kan hitta på allting som händer i serien. Det måste vara ett himla svårt jobb. Det kanske inte är så lätta att tro men det är nog det.
I skolan har jag ett miljöprojekt som ska vara inne vecka åtta. Jag ska förska om olja hur det påvärkar miljön och så. Sedan så finns det tre ämnen som man ska titta på hur det påvärkar. Har glömt dom nu men är inte så intresant i alla fall så.
I helgen så hade jag bara tänkt ta det lugnt. Börjar känna lite att migränen är påväg. Den kommer ofta när jag känner mig stressad. Vilket jag gör nu. Det är en hel del i skolan just nu. Framför allt så är det no och musik som det är mycket i. Men det får bli en lugn helg. Kanske ringer en kompis som jag inte har träffat på länge. Hon smsade mig när jag var i Riga och nu i helgen när jag var på kryssning. Men jag kunde ju ingen av gångerna så det kanske är min tur att smsa. Jag gör nog det om inte migränen kommer.

Puss Puss!

Twilight

Hej!

Twilight var riktigt bra. Men jag måste säga att jag var lite besviken. Alla säger ju att den är så bra så jag hade ganska höga förhoppningar. Men den var ändå bra. Jag antar nu att man kanske inte ska ha så höga förhoppningar. Men det har ändå varit en bra dag. Innan vi gick in så sa min kompis att det var mäst troligt att hon och min andra kompis var femton och jag var fjorton men fyllde om tre veckor. När hon sedan sa det till killen som tog emot biljätterna så sa han att jag inte var femton och att man måste vara det. Då blev vi så himla skraja. Men sedan så sa han att det blev en tidigt födelsedagspresent. Vilken lättnad det var.
Nu är jag hemme hos min moster. Hon och hennes man har inte kommit hem än men deras barn har somnat. Jag ska sova här i natt för att dom kan inte skutsa hem mig för att dom har druckigt, jag kan inte ta bussen för att jag har ändå ingen båt pluss att det tar en tjugo minuter att gå från bussstationen till bryggan och mina föräldrar orkar inte hämta mig mitt i natten. Men det är lugt att sova här. Jag får ju betalt för det. Men nu så ska jag lägga mig i sängen med min bok så att jag inte vaknar för sent i morgon. jag kan vakna vid tolv och vill inte göra det när jag är här.

God Natt!


Veckan

Hej!

Förlåt för att jag inte har skrivit på länge. Har bara inte haft ork att göra det. Förra helgen så sov jag över hos en av mina kompis och en annan kompis var också med. Vi hade riktiga tjejsack som blev lite pinsamma när hennes lillasyster kom in. Mina lösningar på problemet blev helsjuka. Men det är inget vi behöver gå in på.
Morgonen efter (på söndagen) fick jag veta att mamma och brorsan hade upptäckt att våra hamstrar har fått ungar. Kommer ladda in lite bilder på dom senare eftersom jag inte vet var en grej som jag behöver för att ladda in dom är. Men ungarna är så gulliga. Men dom är små och rosa.
Min kompis fyller år nästa helg och hon har en sådan sjukt rolig festidé. Hennes fast ska vara på en 24 timmars kryssning till Finland. Fatta vad jag längtar tills nästa helg. Alla mina bästa kompisar på en båt i 24 timmar. Hennes mamma och en annan kompis mamma ska med men det kommer bli så kul! Kan knappt bärga mig.
Den här veckan så har det blivit en hel del shopping för min del. Både igår och idag. Igår så köpte jag bara ett sportlinne på hm. Men idag blev det lite mer. Jag köpte tre enfärgade linnen ett linne med catwommen och en innomhus jacka eller vad man ska säga. Allt jag köpte idag köpte jag på Gina Tricot. Meningen med dagen shoppingrunda var att på praolapparna ifyllda. Men vi kom på att vi inte hade några praolappar med oss. Smarta va?
Imorgon så ska jag se Twilight för första gången. Det kanske är lite sent men jag har inte haft någon att gå med. Vill inte sitta själv i biosalongen med min popcorne och läsk. Men imorgon så ska jag se den med två kompisar. Den ena ser den också för första gången. När hon skulle sett den med en kompis och dom frågade hur gammla dom var så sa kompisen 13. Smart av henne!
På söndag så blir det en bio till. Ska se den med tre andra kompisar. Fast det kanske blir så att en av kompisarna imorgon följer med. Får se hur det blir med det. Då ska vi i alla fall se Yes Man. Den värkar så himla kul. Jim Carrey är ju inte klok någon stans! Men han har gjort en liknande film som handlar om en kille som bara ljuger och sedan en dag så kan han inte ljuga. Hoppas inte att dom är allt för lika. Då kommer jag att bli lite besviken.
Imorgon efter bion så ska jag sitta barnvakt till mina kusiner. Dom som blev sjuka förra gången jag skulle sitta barnvakt. Dom hade tydligen blivit väldigt besvikna. Det är ju roligt att dom tycker om mig. Jag har aldrig varit barnvakt till dom tidigare så det blir spännande imorgon. Hoppas att det går bra och att dom fortfarande kommer att tycka om mig. Man vet ju aldrig.

God Natt Kram Fanny!

Gina Tricot jacka

innejackan


Utedag

Hej!

Jag valde dom försmå teckbyxorna i alla fall. Men eftersom dom är mönstrade och min jacka också är det fast i annat mönster så såg jag jätterolig ut. Vi hade en tävling där den gruppen som van får en sovmorgon eller får sluta tidigare. Min grupp kom tvåa. Så typiskt att man är så nära att vinna. Men jag har varit nog varit ute mer under två dagar nu än var jag var ute under hela mitt jullov Jag är så lat på loven. Kommer knapt ut över huvud taget. Men jag känner mig stolt att jag har varit ute så mycket.
Min kompis skulle inte till stan. Men en annan kompis följde med mig hem. Jag har precis köpt en torkad majskolv till en av hamstrarna som vi tog några majskorn från innan vi gav den till hamstern. Vi försökte att poppa majskornen men jag kan säga att det inte gick så bra. Dom blev bara lite brända. Sedan så tittade vi på p.s. I love you. Den var så sorlig. Men den var superbra. Absolut värd att se för er som inte har sett den.

Sov Gott!

Brända popcorne.

Våra brända popcorne!


Desperate Housewives

Hej!


Hur har eran kväll varit! Jag har haft en normal slapparkväll. Vilket är väldigt vanligt för mig nu för tiden innan läxorna har kommit igång. Jag har försökt hitta vad den spanske versionen av desperate housewives heter. Skulle vilja köpa den. Men jag kan inte se om den finns om jag inte vet vad den heter. Jag så att den fanns när jag kollade på extra materialet på sesong 3. Men har tappat bort sista cdn med allt extramaterial på. Så jag har försökt att hitta det på google. Men det gick inge bra. Så imorgon får jag leta efter cdn om jag kommer ihåg att jag ska göra det. Vilket jag troligtvis inte kommer. Men det skulle vara så kul att se den spanske verionen. Fast mina pengar kanske ska spenderas på sesong 4. Fats jag får månadspeng den första. Så då kan jag köpa båda. Om jag hittar den spanska. Det är konstigt för på alla internetsidor där man kan köpa desperate housewives har dom mellandagsrea. Men inte på desperate. Det tycker jag är väldigt dåligt att dom har rea på allt man inte vill ha men inte på det man vill ha. Jag får vänta några dagar och se om det blir rea på det. Men nu måste jag värkligen gå och lägga mig för att orka upp imorgon.


Puss Puss!

Desperate Housewives


Torsdag

Hej!

Idag var det första dagen i skolan efter jullovet. Var jobbigt i morse men jag tycker att det gick riktigt bra. Vi hade inga ämnen utan var i olika konstiga grupper där man skulle göra olika saker. Jag var i blomgruppen och skulle hjälpa till att fixa blommor till skolan. Det var inte så roligt. Men det var inte så mycket att göra så jag och min kompis gick mäst runt under dagen och larvade oss. Tyvär så blev min brorsa sjuk och ligger nu med 38,5 graders feber. Fast det resulterade i att jag fick sluta en halvtimma tidigare eftersom pappa hemtade brorsan en halvtimma innan jag slutade. Och eftersom jag inte kan ta mig hem själv så fick jag åka hem. Det var ju en bra sak med det hela i alla fall. Fast det är ju aldrig roligt när han är sjuk.
Imorgon så ska vi ha någon form av utomhusdag. Man måste ha varma kläder och jag har ju inga teckbyxor. Så jag kommer antingen att få ta mammas eller mina gammal som är försmå. Mammas är aldeles förstora så jag har att välja på om jag ska se ut som en elefant eller en apa med aldeles försmå byxor. Ja jag får se hur jag gör. Jag hade tänkt att köpa ett par teckbyxor efter skolan. Men brorsan blev ju sjuk så det gick inte. Det är en av de dåliga sakerna med att han blev sjuk. En till bra sak är att mamma kommer behöva vara hemma imorgon så jag slipper åka in till hennes jobb och sedan sitta där i en timma innan man ska åka och hemta brorsan. Men min kompis kanske ska till stan på rean imorgon. Om hon ska det så tänker jag hänga på. Men hon värkade lite tveksam så jag får se hur det blir.

Puss och Kram!

skog på vintern

Härligt med snö på vintern!

skog på vintern

bruna balerina

Dom bruna balerinaskorna som jag köpte i tisdags


Skolan

Hej där!

Har haft migrän hela dagen och bara legat i sängen med dotorn och tittat på film. Jag tror att det kom av att jag inte kunde somna igårkväll för att jag hade vridit dygnet så mycket. Så jag sov typ fyra timmar inatt och om jag inte sover tillräckligt så får jag migrän. Det är jättejobbigt. Tråkigt att det kom första skoldagen. Hade sätt fram emot att träffa kompisarna igen. Men jag träffar dom imorgon. Jag har ingen aning om vad jag har för ämnen imorgon om vi äns har några ämnen. Min grupp (vi har typ tusen olika grupper som man går i alla går typ i fem olika samtidigt) alltså den gruppen som man jobbar i och går på alla lektioner med kanske skulle byta shema med en annan grupp. Jag hoppas att vi har gjort det. För då slipper man ha tre timmars matte på fredagsförmiddagarna. Utan man har tvåtimmars på måndagseftermidagarna istället. Ingen är ju någon drömtid att ha matte på. Men måndagar är bättre än fredagar för då har man det gjort så är det inga jobbiga ämnen rästen av veckan. Matte är det ända som jag tycker är jätte jobbigt. På delad andraplats ligger nog no och franska. Men matte är solkart jobbigast.
Jag hoppas att jag inte har idrott imorgon. För i så fall kommer jag inte att kunna vara med. För jag tänker inte släpa med idrottskläder till skolan bara ifall att vi har idrott. Men om vi har det kommer våran gympalärare att bli så sur på mig. Jag missade nämligen dom två sista gympalektionerna förra terminen. Pågrund av att jag var sjuk ena gången och andra glömde jag kläder. Men jag tror inte att vi har idrott. Men nu så ska jag gå och ducha och sedan försöka att sova lite mer än fyra timmar inatt.

Puss och Kram!


Sista lediga dagen

Hej!


Idag var det den sista dagen på jullovet. Tråkigt att gå tillbaka till skolan imorgon. Jag skulle lätt kunna ha lov några veckor till. Men det är ju som det är. Men det ska bli kul att träffa alla kompisar. Även om jag har träfat flera av dom under lovet. Men inte alla. Jag har liksom åtta bästa kompisar. Eller jag har ju en bästa kompis. Men vi är ett gäng på nio personer. Och alla är jag jättebra kompis med.
Idag så har jag shoppat med en kompis. Jag har klarat av att bara köpa tre saker. Det blev en almänacka ett par ballerinaskor (mitt i vintern) och en kjol från vila som troligtvis kommer vara på imorgon. Min kompis köpte ett par skor och ett nagellack. Jag har inte hittat några vinterskor. Jag börjar fundera på uggs vilket har varit min sista utväg. Jag tycker att dom är snygga men nästan alla har ju sådanna och det känns lite tråkigt att ha likadana skor som alla andra.  Men om jag inte hittar några så får det väll bli uggs.


Nu måste jag krypa ner i sängen för att årka upp imorgon. Puss!


Måndag

Hej!


Idag så åkte vi familjen till täby centrum. Brorsan blev släpt hos farmor och farfar på vägen. Men vi andra åkte hela vägen dit. Jag köpte en vinterjacka som var i hög tid att jag gjorde. Jag hittade ett par snygga teckbyxor men dom fanns tyvär inte i min storlek. Jag tittade på vinterskor också men hittade inga. Det är en av de få saker jag har svårt för att köpa. Annars älskar jag att shoppa men inte vinterskor. Det finns inga som är snygga och varma. Och om det skulle råka vara så att man hittade ett par snygga och varma så kostar dom oftast över tusen kronor. Jag växer ju fortfarande. Så jag kan ju inte köpa skor för över tusen spän. Men i värsta fall så får det väll bli så.
När vi kom hem så kollad vi på tv. Så idag har jag varit och shoppat och bara tagit det lugnt. Men imorgan så ska jag till stan med en kompis. Vi var lite oroliga för att det inte skulle vara öppet imorgon pågrund av att det är röd dag. Men efter en titt in på internet så fick vi veta att det var en hel del som var öppet.


Ses puss!


Bio

Hej där!

Jag har inte skrivit på några dagar som du säkert märker. Men jag har bara inte haft ork att göra det. Jag har för det mästa bara tagit det lugnt och slappat vid datorn. Sunt jullov jag har haft. Men det får bli bättre nu efter lovet. Hela familjen var och kollade på en snöskoter här på ön. Den var inte i sånt bra skick så jag tror inte att vi kommer köpa den. Men vi ska köpa en snöskoter. Eftersom jag fick ett stort bidrag till min dator i höstas så skulle brorsan få en miniskoter. Men eftersom vi behöver en vanlig skoter så kommer vi köpa en som brorsan tror är lite mer hans.
Idag så var vi på bio. Jag och pappa såg den nya James Bond filmen medans mamma, brorsan och hans kompis såg chihuahuan från beverly hills. James Bond var bra. Men ärligt så hade jag haft högre förväntningar av den. Men den var fortfarande bra. Jag uppskattar alltid lite 007. När vi kom hem så såg hela familjen sex and the city the movie. Jag hade redan sätt den en gång men man kan aldrig få förmycket av Carrie Bradshaw.
Imorgon så ska jag och pappa (eller mamma men troligtvis pappa) åka till stan och titta på en vinterjacka och ett par teckbyxor till mig. Mina från förra året har nämligen blivit försmå. Så just nu går jag runt och fryser i mina höstjackor. Det är inte så trevligt alla gånger. Särskilt inte idag när det var minus tolv grader och vi skulle åka båt över vattnet. Så jag hoppas att jag hitter någon jacka som jag tycker om imorgon. Annars så får jag frysa ett tag till. Men jag tror att jag kommer ha svårt att hitta någon jag vill ha. För jag har ingen aning om vad jag är ute efter. Jag brukar ha någon aning men nu har jag inte det. Jag får se imorgon.
På tisdag så ska jag och min kompis ut på rea. Vi sa att vi skulle det under lovet och vi går ut dagen innan vi börjar skolan. Det blev i alla fall under lovet. Jag ska köpa ett hårband och en almänacka annar så ska jag bara titta. Så det blir två dagar i rad på stan. Det är bra för humöret men inte för plånboken. Vilket påminner mig om att jag inte har fått min kod till kortet än. Så jag kommer tyvär inte att kunna inviga det. Men det får bli någon annan gång.
Nu ska jag gå och lägga mig för jag måste försöka att vrida tillbaka dygnet lite tills skolstarten på onsdag när jag måste upp halv sju eller sju. Men det är tidigt i alla fall.

Puss Puss!

James Bond


2009

Hej!


Nu var det några timmar sedan det blev 2009 och jag har fortfarande inte fattat det. Tänk det är inte 2008 längre. Jag har inte kommit på något bra nyårslöfte än. Men man kan ju bestämma det hela 1 januari. Så jag har lite tid på mig. Jag har ingen aning om vad jag kommer att göra 2009 förutom att jag ska börja åttan i höst och att jag ska till landet med två kompisar i sommar. Men det blir nog ett bra år. Det året jag fyller 14. Vad är det som händer när man blir 14? Om det händer något över huvudtaget. När man fylller 13 blir man ju tonåring och 15 är det moppe. Men 14? Ja jag får ju se om exakt fyra månader.
Imorgon så ska jag sitta barnvakt åt mina kusiner som är 6 och 4. Jag ska fråga min kompis om hon vill följa med. Det är första gången jag sitter barnvakt åt dom. Men det är ett bra sätt att få lite extrapengar på. Vilket ni säkert vet att jag är i stort behov av. Vilket påminner mig om att jag glömde köpa desperate housewives på rean i veckan. Jag hoppas att det fortfarande är rea så kan jag köpa på internet. Slipper man gå till affären. Jag har fått hem mitt första kontokort nu. Vilket jag borde ha skaffat när jag fylde 13 fast vi inte han med det pågrund av bankens dumma öppettider. Men nu har jag fått det. Fast koden kommer i veckan och jag har inget idkort för man behövde ha personbevis vilket vi glömde att ta med. Fast det är ett sådant där tumt kort som man inte kan handle på internett eller åka taxi med. Så mamma eller pappa får väll lägga ut pengar när jag handlar på internet.


Ska gå och e-shoppa puss puss!


RSS 2.0