Melodifestivalen

Hej!

Då var melodifestivalen 2009s delfinaler över. Jag tycker att det är bra att dom har lite varierad musik och inte bara shlager. Men det har inte varit någon låt i år som jag har tyckt varit jättebra. Den jag tyckt varit bäst är här för mig själv. Min brorsa tyckte att den var jättedålig. Men han hejar ju på E.M.D så han har ganska uppenbar musiksmak för en sjuårig kille. Typisk pojkbandsmusik. Men jag lyssnade också på bojkband när jag var sju. Jag kan göra det ibland nu också. Men inte lika ofta. Ja men jag får väll stötta brorsan och heja på E.M.D i finalen. Finns inte så mycket mer att göra. Hoppas att det är bättre startfält nästa år.

Puss och Kram Fanny!


Pasta Carbonara

Hej!

Viste inte att man kunde köpa pasta carbonara på burk. Men tydligen så går det. För att det är exakt det jag sitter och äter nu. Koka bara makaroner och hell i den färdiga carbonaran. Det är en ganska rolig grej. För pasta carbonara är ju inte så svårt att gör själv. Så jag ser inte vitsen med att köpa färdiggjord. Men det gör tydligen mamma och pappa eller vem det nu var som köpte den. Det var i alla fall inget fel på den. Den var faktiskt riktigt god. Men jag föredrar hemmagjord. Nu ska jag hitta på något att gör fram tills åtta då melodifestivalen börjar och pappa tar fram godiset. VI fick inte äta innan åtta. Dum regel. Särskilt på en lördag. Men vad kan man göra.

Puss Puss!

Want!!!

Hej!

Har suttit och e-shoppat lite. Har inte köpt något med det finns två saker som jag verkligen vill ha. Ett par shorts och en heldress. Problemet är bara att dom kostar 700 och 1000. Vilket jag verkligen inte har råd med. Stor del av min månadspeng gick åt när jag var på monki i veckan. Och det var mars månadspeng som jag har fått förskott på. Sedan så månste jag ha lite pengar kvar när jag ska till Paris den tjugonde. (Längtar så!) Så jag får vell bli utan shorts och heldress.

Puss Puss!

Shorts

Heldress

Hamstar

Hej!

För ett tag sedan så skrev jag att vi hade fått hamsterungar. Jag hittade ju inte saken som gjorde att jag kan ladda in bilder i datorn. Men nu så har jag hittat den. Så jag kan ladde upp lite bilder nu. Dom är lite mer än en månad nu så dom är ungefär lika stora som mamman. (Dom kommer aldrig att bli lika stora som pappan för han är enorm.) Men jag laddar upp bilder från när dom föddes tills nu.

Kram Fanny!

Hamstrar

Hamstrar

Hamstrar

Hamstrar

Jeans

Hej!

Sitter nu is ängen hyvsat nyvaken och tittar på tv. Idag så ska jag bara ta det lugnt hela dagen. Mamma och borsan är på leksaksmuséet med morfar, mina kusiner och en av mina mostrar. Jag orkade inte följa med för att dom skulle träffas hos morfar vid tio. Det var typ då jag vaknade. I helgen kanske jag ska börja att vrida tillbaka mitt dygn. Just nu ser det heltokigt ut. Om jag ska orka upp utan att dö första skoldagen så ska dygnet vridas tillbaka.

Jag hittade ett par jeans på jc igår som jag tyckte om och fick följa med hem. Jag kom på två saker i provrummet.
1: Det borde finnas en sport som heter ta av dig nya jeans.
2: Att prova jeans är det bästa sättet att få dåligt självförtroende.
Förra gången jag köpte ett par jeans så hade jag en storlek. Dom funkar fortfarande så jag skrev upp storleken. Gissa hur många storlekar på brädden jag fick gå upp. Det var minst tre stycken. Då känner man sig riktigt tjock. Och jag har aldrig sett mig själv som tjock. SÅ om ni letar efter ett efektivt sätt att få bättre självförtroende så gå och testa jeans.

Puss och Kram!


Bion

Hej!

Mamma, brorsan och jag såg på bio idag. Lassamajas detektivbyrå. Den var faktiskt ganska bra. Jag tvingas ju se barnfilmer ganska ofta. Det brukar bli så att jag behöver se filmer som brorsan också kan se. Eller i 90% av fallen blir det så. Dom gånger jag slipper se barntillåtna filmer är dom gånger brorsan sover eller inte är hemma. Men nog om det. Nu så sitter jag i sängen och varvar ner lite innan jag somnar.

Ses imorgon! God Natt!

Lassemaja

Snömntutan

Hej!

Sömntutan (jag) är uppe och ska iväg. Mamma och brorsan ska på bio idag igen och jag följer med den här gången. VI ska se Lassemajafilmen. Jag har inte jättelust att se den. Skulle hällre sova bort halva dagen. Men det känns ändå tråkigt. Ska nog inte göra något mer idag än bion. Tyvär så börjar den kvart i tolv. Men om jag kan få medmmig mamma och brorsan så kanske vi kan gå och hitta ett par jeans till mig. Har bara två par och det blir lite kallt med kjol nu på vintern när båda ligger i tvätten. Så ett till par skulle inte skada. Men får se om dom orkar. Borde göra mig i ordning nu. Stter fortfarande i pjamas och vi ska åka om en halvtimma.

Puss Puss!


The mentalist

Hej!

Har nu sett mitt första avsnitt av the mentalist. Det är en riktigt bra serie. Jag tycker om att det är fristående avsnitt men ändå lite fortsättning. Det är en bra handling men ärligt undrar jag hur länge den kan hålla. Den är lite som House. Fast det är ju inte så att han är läkare och otrolig ego. Men i båda serierna så är det två egna personlighet och House har spårat ur nu efter några sesonger när dom kom på att man inte kan bygga en hel serie på att House är en hemsk person. Jag tror att the mentalist kommer att bli likadan om några sesonger. Men som sagt så har jag bara sätt ett avsnitt och vill se fler. Men nästa vecka så börjar ju desperate housewives och ingen serie är vär att miss desperate för. Ska krypa ner i sängen nu och sova i 1000 timmar. Eller i alla fall till nio/tio imorgon.

God Natt! (Kommer sova så gott i min nya pjamas (hoppas jag).)


Tillbaka från shopping

Hej!

Är tillbaka från shoppingen. Det som fick följa med mig hem idag var ett par leggings, en tröja (som jag ska använda som pjamas. Men kan även användas till vardags.), en kjol och en kofta. Är riktigt nöjd med mina köp även om jag hade bestämt mig för att köpa koftan och kjolen innan. Fanns tyvär inga bilder på leggingensen och tröja på monkis hemsida och jag har vissa problem med att lägga in bilder på min dator. Så jag kan inte vis hur dom ser ut. Men kjolen och koftan har jag redan lagt in bilder på. Så om ni skrollar ner lite så kan ni se dem.

Nu sitter jag i min nya pjamas i mitt rum och myser framför tvn. Ska bara ta det lugnt ikväll. Funderar på att se the mentalist ikväll. Har inte sett det tidigare vet inte hur många avsnitt som har gått. Men den verkar vara bra. Det är lite konstigt att alla bra tvserier är 21.00 på tisdagar. På ettan är det andra avenyn (typ bara jag och en tjej i klassen som tycker att det är bra). På trean är det the mentalist. På fyran är det House och på feman är det Desperate Housewives som börjar nästa vecka igen. Längtar dit. Fast det är också sista dagen på lovet så på det sättet längtar jag inte dit.

Puss och Kram!


The City

Hej!

Tisdag och en vecka kvar av lovet. Idag ska jag som sagt till stan med några kompisar. Jag, mamma och brorsan kanska ska till banken innan. Får se när vi kommer iväg. Jag ska träffa mina kompisar vid tre då en av dom har basket till halv tre. Så vi kunde inte åka tidigare.

Jag har skapat en ny kategori som heter shopping. I den kategorin så kommer jag som det hörs att skriva om alla miina besök i dom lilla affärerna. Jag har egentligen inte så mycket mer att säga. Så ha en bra dag. Ska försöka att komma ihåg kameran idag.

Puss Puss!

Ikväl

Hej!

Kom hem efter bowlingen för en timma sedan ungefär. Det var grymt kul även om jag kom sist med 116 poäng. Tyvär så glömde jag kameran hemma då jag hade lite stressigt på vägen dit. Mobilen dog pågrund av att jag glömt att ladda den. Så tyvär inga bilder ikväll. Mamma och brorsan bowlade också men på en annan bana då. Efter att vi bowlat så skulle två av mina kompisar (dom är syskon) äta på en pizzeria med sin mamma och syrra. Jag, mamma och brorsan åt på pizzerian med dom. Det var jättegod pizza och vi hade grymt trevligt.

Imorgon så ska jag och tre kompisar till stan och shoppa har inte bestämt riktigt vart än. Men vi ska till monki på götgatan så vi utgår nog därifrån. Då ska jag köpa min kjol och min tröja. Jag borde köpa en pjamas och ett par jeans också. Får se om jag hittar några jag tycker om. Mamma och pappa vill att jag köper att par varma vinterskor. Men det finns inga varma och snygga. Det finns ju uggs. Men jag kan inte ha det för att när jag ska gå över isen så kan det vara så slaskigt så jag skulle bara förstöra dom. Så jag behöver ett par skor som inte är av tyg. Fast alla skor är nog bättre än dom jag har nu. Det är också tygskor. Men jag köpte dom på wedins för 200 kronor. Jag har enorma problem med att hitte vinterskor som jag tycker om. Har alltid haft och kommer troligtvis alltid att ha.

Angående bloggen så skulle jag vilja göra om min blogg. Jag använder en av de färdiga desigerna men skulle vilja göra en egen. Tyvär så har jag ingen aning om i vilket program man ska göra det hur man ska göra det eller hur man lägger in den. Så om det är någon som vet så får ni gärna skriva en komenat eller maila mig och berätta. För jag tycker bloggen ser så tråkig ut nú.

Puss Puss!


Mer Plugg

Hej!

Har nu satt igång med lite mer pluggande. Men blir nog inte mer än en timma den här gången. Sedan så ska jag göra mig i ordning för bowlingen ikväll. Har inte bestämt vad jag ska ha på mig än. Hittills idag så har jag gått omkring i mysiskläder hela dagen. Men tycker att det vore passande om jag hade något annat på mig när vi bowlar. Det är alltid roligt att ha på sig något vitt. För det lyser så roligt när man bowlar på kvällarna. Jag har för mig att moonlighten började vid fem. Men jag får se vad jag har på mig.

Puss Puss!


Plugg, Plugg och Plugg!

Hej!

Har nu suttit och pluggat i två timmar. Jag är så trött på att plugga nu. Ska ta en paus nu. Men planerar att plugga i alla fall en timma till idag. Jag har lite saker som jag vill ha gjort så jag slipper göra det senare under lovet. Antingen blir det snart eller så gör jag det efter bowlingen. Men nu så ska jag titta lite på tv med en kopp oboj i handen. Sedan får jag se vad som händer. Simma lugnt.

Kram Fanny!


Söndag

Hej!

Idag är det söndag. Men härligt nog så är jag ledig imorgon. En veckas lov. Sedan är jag ledig på måndag, tisdag också. Vi har studiedagar. Idag så har jag suttit med läxor en timma och så har jag varit ute och byggt en snögubbe. Det blev ingen bowling idag utan vi ska bowla imorgon istället mellan sex och sju. Snart ska vi åka till morfar. Imorgon så  kommer jag behöva sitta med läxor nästan hela dagen. Men jag har ju något att se fram emot på kvällen. Så jag hoppas att jag klarar det.

En bra sak som kom idag var att mamma har beställt ett tvillingkort så att vi ska kunna ha alla kanaler på två ställen. Av någon anledning så har det hamnat i mitt rum. Jag har absolut ingenting emot det. Nu slipper jag ta mig från ett ställe till ett annat när jag har sett ett program som man egentligen inte orkar så. Men nu sk avi åka.

Puss Puss!

Snögubbe


Melodifestivalen

Hej!

Sitter nu och tittar på melodifestivalen. Hittills i år har det inte varit någon låt som jag tycker är sådär jättebra. Fast endel har farit helrt okej. Imorgon så blir det bowling vid två. VI blir fem girls på banan. Sedan efter är det som sagt söndamiddag hos morfar vid fem. Undra om jag orkar åka hem mellan tre och fem. Det tar nemligen minst en halvtimma att åka till bowlingen eller morfar och hem. Så om jag har tur hinner jag vara hemma en timma. Men det blir nog så att jag åker hem. Får se imorgon. Men nu så ska jag forstsätta titta på melodifestivalen och äta chips.

Puss Puss!


Sportlov

Hej!

Äntligen sportlov! Tråkigt nog så kommer jag att behöva spendera en del av lovet med näsan i en bok. Har ett arbete som ska in första eller andra veckan efter lovet. Troligtvis den första men det beror lite på hur shemat blir efter lovet. Sedan så skulle jag behöva läsa ut en bok som jag ska skriva en bokrescension på efter lovet. Men har bara en hundra sidor kvar. Men just idag så ska jag bara njuta av att vara ledig. Mamma, pappa och brorsan skulle köpa ett fönster (vi ska bygga om lite på övervåningen) och efter det skulle dom på min kusins sexårskalas. Jag ville gå på kalaset. Men dom skulle åka och köpa fönster vid halv elva. Jag orkade inte gå upp tidigare än tio första dagen på lovet. Så nu sitter jag hemma och myser. Ska nog åka och bowla med några kompisar imorgon. Sen är det söndamiddag hos morfar.

Puss Puss!


Måndag

Hej!

Jag måste ha världens tråkigaste shema. Jag börjar 8.30 varje dag slutar 15.00 varje dag förutom på fredagar då jag sluter 14.00. Inga sovmornar eller något. Jag skulle vilja börja 9.30 och sluta 16.00 på måndagar. Så man får sova en timma extra. Jag är all,tid så trött och segstartad på måndagar. Men det tror jag inte att jag är ensam om.
För ungefär ett år sedan så var jag statist i en film som då skulle heta "the gun". Nu heter den "lika barn leka best" tror jag. Idag så fick jag veta att den ska ha förhandsvisning i mars. Får tyvär inte gå på den. Men gissa vem som kommer sitta i biosalongen på premiärdagen. När vi spelade in så var jag med i tre sener och fick en replik. Men man vet ju aldrig om dom klipper bort något. Jag hoppas inte det. Men jag får se.
När jag kom hem så skickade jag iväg min del av ett grupparbete till en kompis och sen så gick jag hem till en kompis på ön som jag inte träffat på länge. Vi spelade på hennes wii som hon fick i julklapp. Jag har aldrig kört wii förut. Det var riktigt rolig. Jag var inge bra men jag lyckades slå henne i golf. Det fanns ett bowlingspel och när vi körde det så blev jag så sugen på att bowla. Ska fråga några kompisar i skolan imorgon om det är någon som vill bowla med mig i helgen. Jag hoppas att jag inte gör något annat då.
Idag så hade jag redovisning på musiken vilket inte gick något bra. Jag trodde att redovisningen skulle vara på onsdag så jag hade inte övat någonting. Men man skulle lämna in det skriftligt också. Så min lärare vet i alla fall att jag har lärt mig något mer än höm, höm. Så nu har jag ingenting som ska vara färdigt före lovet. Non skulle vara färdig men jag pratade med min lärare idag och jag får redovisa efter lovet.
Nu ska jag slappa med pappa och brorsan.

Kram Fanny!


Bläckhjärta

Hej!

Nu är jag klar med läxan. När jag var på bio igår såg jag att en av tidernas besta bok kommer på film. Bläckhjärta. Jag har tittat på trailern och filmer verkar inge bra. Dom kunde inte ha valt sämre skådisar till den filmen. Men jag tycker om boken. Har bara läst ettan. Men funderar på att läsa tvåan och trean också. Ska bara bli klar med boken jag läser nu. Jag kommer att se filmen även om den verkar dålig för i femman var jag och min kompis heltokiga i boken. Det var den boken och över nektergalens golv som nästan alla våra samtal handlade om. Inte riktigt. Men nästan. Jag längtar tills den kommer på bio. En annan film som kommer som jag har läst boken är en shoppahollics bekännelse. Boken var riktigt rolig. Men filmen värkar inte vara som boken. Men den ska jag också se. Det finns flera filmer på min vill se lista. Men nu ska jag hoppa in i duchen och sedan krypa ner i sängen.

God Natt!

Bläckhjärta

Hur länge ska jag behöva vänta?

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag skrev sov som sagt var över hos en kompis som jag sedan gick på bio med.
SOm jag sagt några gånger så har jag en konsumtionsfri månad denna månad. Det har inte gått så bra. Har köpt fem saker. En sten (till brorsan), en bok, en kjol, en tröja och ett par skor. Men nu har pengarna tagit slut. Det finns en kjol och en tröja på Monki som jag så mycket vill ha. Jag har en likadan kjol fast i blå/vit randig. Jag vill ha den i svart också. Så när månaden är slut ska jag ta min månadspeng och traska in till stan med en kompis. Jag vet inte om jag orkar vänta tills den första. Eller det blir den andra. För det första är en söndag och jag tror att afärerna är stängda och även om dom inte är det så är det mycket lättare att åka till stan på en måndag. Annars så kommer jag behöva åka dit med mamma eller pappa och det är så mycket roligare med kompisar. För när man shoppar med en förelder är det bara in i afären prova det man tycker om sköpa det man ska och sedan åka hem. Eller i alla fall är det så med mina föreldrar.
Bion jag såg med min kompis var som sagt i taket lyser stjärnorna. Den var så sorjlig. På vissa ställen höll jag på att börja storböla. Ingen film för en sådan som storgrinar när man tittar på film som jag. Men den var bra och den är värd att se för den som inte sett den.
När vi skulle åka hem så skulle mamma hämta mig i Ropsten. Hon kom efter en halvtimma då jag fick veta att båten hade börjat läcka och om den hade börjat göra det lite tidigare så hade det kunnat gå illa. Det gör en lite skakis. Rännan som vi åker i nu är riktigt jobbig. Endel har börjat gå. Får se vad det blir imorgon. Jag åker skolskuts till skolan och på vintern brukar vi åka svävare. Mina kompisar tycker att det är supercoolt men jag själv tycker bara att det låter något förfärligt.
Idag har jag suttit vid datorn hela dagen typ och nu sitter jag med läxor som ska vara klara imorgon. Så jag ska gå och göra klart dom nu har en fråga kvar. Kanske blir ett inlägg senare.

Puss Puss!

Kjol från monki
Svart kjol jag vill ha!
Kjol från monki
Den jag har!
Tröja från monki
Blå tröja jag vill ha!


Imorgon <3

Hej!

Imorgon så har vi kärleksdag i skolan. På förmiddagen så ska jag bara titta på en kärleksfilm och på eftermiddagen har jag tai chi med rektorn. Efter skolan så ska jag ha utvecklingssamtal/kvartsamtal eller som vi kallar det IUP-samtal. Man sätter sig med sina föreldrar och sin lärare och pratar om hur det går i skolan. KUL (eftersom ni inte hör mitt tonfall så kan jag säga att jag är ironisk). Men efter det blir det roligare. Jag och en till kompis ska sova över hos en kompis. Sedan på lördag så ska vi gå på bio med henne, hennes lillasyrra och hennes syrras kompisar. Vi ska se i taket lyser stjärnorna. Det verkar ganska sorjlig med att hennes mamma har canser och så. Jag är den som sitter och bölar när jag tittar på film. Så jag hoppas att jag slipper göra det i biosalongen. Men nu måste jag hoppa in i duchen innan det blir för sent.

Puss Puss!


Iväg

Hej där!

Ska till skolan idag. Men hinner med ett inlägg innan. Jag her no på förmiddagen och tror att jag har ea i eftermiddag. det skulle passa mig perfekt . Då jag behöver arbeta med no. Så jag får hålla tummarna för att jag har rätt. Nej jag tror att det är tvärt om. Ea på förmiddagen och no i eftermiddag. Men det spelar inte så stor roll egentligen. Jag för se. Men måste gå nu om jag ska bli klar i tid.

Puss Puss!


Båtproblem

Hej!


Är nu hemma från dansen. Eller kom hem för en halvtimma sedan ungefär. Jag och pappa satt på Lidingö i tjugo minuter innan det kom någon att lifta med. Pappa började fråga om jag inte skulle följa med till farmor och farfar och sova där. Han ska sova där för att som jag tror att jag har sagt är alla våra båtar trasiga och han ska med ett tåg sex så måste åka hemmifrån vid fem och det är lite svårt att få lift fem på morgonen. Så han ska sova hos farmor och farfar. Men när han frågade så satt jag i bilen med mina danskläder utan skolböckerna jag behöver imorgon. Så vi satt kvar och som tur var så blev jag räddad från att jag till skolan med ett par strumpbyxor från barnavdelningen och ett par avklippta jeans i farmors storlek. Men jag är hemma och glas över det. Så nu ska jag gå och fira genom att lägga mig. Eller kanske gör några saker innan. Men vi ses imorgon där det spännande som du inte vill missa att läsa om är hur jag kommer till teatern! DaDa!


Puss!


Sjuk en dag till!

Hej!

Har varit hemma och sjuk idag också. Men jag måste värkligen gå på dansen idag. Jag gick förra veckan men innan dess gick jag inte på två veckor. Så jag måste verkligen gå idag. Annars så missar jag så mycket. Men huvudvärken är nästan över. Så jag hoppas att den inte kommer tillbaka när jag dansar. Men jag får väll se. Det andra problemet är att vi för tillfället har fyra båtar. Ingen av dom funkar. Det är något fel med alla. Så jag vet inte hur jag ska komma till andra sidan där mamma väntar med bilen. Men som tur är så åker alla från samma brygga på vintern. Så jag hoppas att någon åker hemmifrån vid halv sextiden. Men om ingen gör det så har jag riktiga problem. Ska snart göra mig i ordning för planerar att gå ner till bryggan vid fem så har jag större chans att hitta någon som ska över.

Kram Fanny!


Sjuk

Hej!

När jag vaknade upp i morse hade jag världens huvusvärk. Kan knappt sitta upp och huvet känns helt tungt. Så har legat i sängen hela dagen. Jag kommer komma så mycket efter i skolan. Men har faktiskt jobbat lite hemma idag. Ni kanske börjar fatta att jag är sjuk ganska ofta. Jag har varit det dom sista åren. Innan dess så var jag nästan aldrig sjuk. Men att jag är sjuk så ofta beror på att jag har migrän som kommer. Men nu så ska jag sätta på ett avsnitt Desperate Housewives (har sätt alla men man kan garanterat se dom igen).

Puss Puss!


Hemma

Hola!

Nu är jag hemma från kryssningen. Det var riktigt roligt. På kvällen så gjorde vi inte mycket mer än att äta. Så det mästa hände tidigare idag. Bland annat så fick jag mitt livs första andsiktsbehandling. Det var härligt med alla krämer och tvålar som hon använde. Men efteråt så såg jag och mamma ut som två mosade tomater. Annars så tog vi det mest lugnt gick runt lite i tax freen där jag fick ett par örhängen av farmor i namnsdagspresent. Det var ett par turkosa pärlörhängen. Sådanna vanliga som typ alla har i vit med bara en pärla som sitter mot örat.
Synd nummer fem! Jag har köpt yttligare en sak denna konsumtionsfria månad. Ett par vårskor. Men dom är syndigt snygga. Ett par Björn Borg. Det är förstås ett par vår/sommarskor. Men jag slipper ju gå ut när det är ett riktigt behov och man aldrig hinner. Då är det ju bättre att när jag behöver ett par så tar jag bara ett par ur garderoben. Men jag börjar tycka att jag har köpt mer saker den här månaden än jag brukar göra. Det är nog bara för att jag inte får köpa saker. Så en konsumtionsfri månad kommer troligtvis att komma igen senare i år.

Puss Puss!

Skor

Söndag

Hej!

God morgon! Idag ska jag på krysning med birka och fira min farmor som fyllde år i torsdags. Jag var på krysning ganska nyligen med mina kompisar. Den här gången blir nog inte riktigt lika kul. Men det betyder inte att jag inte ser fram emot det. Imorgon så ska jag få en ansiktsbehandling vilket jag har hört att man ser helt galen ut efteråt. Jag har aldrig fått en själv så det ska bli himla rolig. Till frukost imorgon så ska vi äta bufé. Jag älskar buféer. Det finns alltid något man gillar. Tyvär så var det fullt till middagsbufé. Men vi får äta på en av resturangerna på båten.

Idag har den stora dagen kommit. Vi ska sätta in en anons på blocket på våra hamsterungar. Det är tre vita två brun/gråa och en gråspräcklig. Jag skulle vilja behålla en av dom brun/gråa. Men min brorsa vill behålla en av dom vita. Eftersom vi inte får behålla två så lutar det åt att vi säljer alla. Vi kommer att ladda in bilder senare idag så om jag hinner i allt packande och allt så lägger jag upp bilder i bloggen.

Ha en fin dag solstålar!


Melodifestivalen 2009

Hej!

Nu har melodifestivalen 2009 börjat. Sitter framför tvn med mamma då pappa och brorsan år på bio. Ville inte följa med och se bolt. Ville inte heller missa melodifestivalen. Jag är en av dom där lite töntiga personerna som sitter framför tvn varje lördag med chips och popcorn när det är melodifestivalen. Men vem gör inte det egentligen. Det är kul att det är en komiker som är programledare. Det var ju det förra året också men jag gillar inte Kristian Luuk. Han har inte så rolig humor. Men nu ska jag stänga av datorn och rikta min uppmärksamhet åt tvn och melodifestivalen.

Puss Puss!

Melodifestivalen 2009

Paus

Hej!

Har nu tagit en paus i mitt pluugande som går sådär. Det är segt men det måsta göras. Det blir skönt när det är inlämnat. Det här uppdraget har varit extra jobbigt. Det är så svårt att hitta fakta. Just nu tittar jag på tv med min brorsa. Han tittar på något program på barnkanalen. Jag orkar bara inte plugga mer just nu så jag tittar på vad som hälst. Men får fortsätta plugga senare.

Puss Puss!


Plugg

Hej!

Har nu varit uppe i några timmar och har hunnit med både frukost och lunch. Ska snart sätta igång med att plugga då jag inte kunnat gå in på internet på förmiddagen. Vi har trådlöst nätverk som är så konstigt att man måste starta om det en gång om dygnet. Mamma har suttit och jobbat så jag kunde inte starta om för då skulle det hon har gjort försvinna. Men nu så har jag kunnat starta om det. Så dte blir ett inlägg och så plugg. Men kommer nog att ta en paus då jag kan skriva ett inlägg. Så vi ses senare.

Kram!

Eftermiddan

Hej!

Har nu haft en ganska långtråkig eftermiddag. Finns inte så mycket att skriva egentligen. Det ända jag har gjort är att vara inne på datorn och titta på film. Men imorgon kan jag inte ligga på latsidan jag måste jobba med non. Fast jag skulle vara med min kompis på förmiddagen. Men får jobba på eftermiddan. Jag har några frågor som jag ska svara på. Mina svar blir väldigt korta men eftersom det är ganska många frågor och redovisningen ska max vara fem minuter så tror jag inte att det är ett sådant stort problem. Men ska gå och lägga mig nu det är väldigt tidigt att lägga sig nu på en fredag. Men jag känner mig lite trött. Pappa är sjuk så jag hoppas att han inte har smittat mig. Men dte kombinerat med att jag stod ute i snön idag utan strumpor och skor är nog inte bra om man ska hålla sig frisk.

God Natt! Sov Gott!


Brandövning

Hej!

Idag när vi hade matte så gick brandlarmet. Men det var så dåligt för att larmet gick inte på nedervåninge där högstadiet är (jag alltså). Så det tog sjukt lång tid för oss att komma ut. Vi har jackor och skor på övervåningen så ingen kunde hämta dom eftersom nödutgången är på nedervåningen. Fast självklar så var det ju några som hade prungit upp. Men jag stod där ute i snön utan värken skor eller strumpor. Hade nämligen tagit av mig strumporna för att slippa gå med blöta strumpor resten av dan. Det var sjukt kallt att stå där ute. Som tur var så fick jag låna min kompis bok att lägga i snön och stå på och en tjej i klassens sjal. Så det gick. Men jag tappade nästan känseln i fötterna. Så resten av matten satt jag och två kompisar med fötterna mot elementet. Den bra saken var att vi slapp en del matte. Men det var inte så kul. Jag darrade som jag aldrig tidigare gjort.

Vi fick en sådan grymt god luch idag. Det var tandorikryddad kyckling med jasminris och någon vitlökssås. Det var så gott. Till och med min kompis som aldrig äter någonting tog en enorm tallrik. Jag tycker om att dom här kockarna kryddar maten så att den blir ganska stark. Men min brorsa tycker inte att den är stark och vanligtvis så tycker han att allt är starkt. Så dom kanske kryddar våran mat men inte dom mindre barnens. Det var i alla fall sjukt gott.

Puss Fanny!


Fredagsmorgon

God morgon!

Nu är det fredagsmorgon. Sista dagen innan hleg. Men jag har två timars matte idag om man räknar med rast och allt. Vem orkar ha två timmars matte på en fredag? Inte jag i alla fall. Men jag blev klar med musiken igår. Eller jag har lite stavfel och sådant att rätta i Elvistexten. Så jag får maila den till min kompis i eftermiddag. Men nu måste jag gå. För det ända jag har hunnit göra denna morgon är att ducha.

Så puss puss!


asos.com

Hej!

Nu har jag köpt sak nummer tre och fyra under min konsumtionsfria månad. Jag köpte en topp och en kjol från asos.com. Det bra med asos är att det är ju inte svenskt så man behöver inte vara arton för att handla där. Just nu är det bara tio kronor i frakt. Så jag passade på. Men nu ligger jag och pappa på delad sistaplats medans mamma leder. I att inte köpa saker den här månaden alltså. Men jag är ändå väldigt nöjd med mina köp. Så jag får hoppas att dom sitter lika bra på som dom gjorde på bilden. Men nu så ska jag krypa ner i sängen. Det är ju en dag imorgon.

Puss Puss God Natt!

asos

En topp

asos

Och en kjol

Till teatern

Hej!

Nu så är jag hemma och håller på med Chuck Berry som är halva mitt musikprojekt. Den andra halvan var Elvis som jag redan är fördig med. Jag har hittills skrivit vad jag tror är ungefär halva Chuck Berry. Så jag hoppas att jag blir färdig inte allt för sent.

Det var en väldigt rolig historia när jag skulle ta mig till dansen idag. Jag behövde åka halv för att hinna i tid. Pappa skulle köpa med sig mat hem som vi kunde äta hemma. Han kom hem tjugo över. Så jag kastade i mig maten och drog på mig kläder för att åka till dansen. När jag tog på mig kläder tänkte jag ju inte på att det var minusgrader ute och att jag skulle åka båt. Så det blev nylonstumpbyxor och en hyvsat kort kjol. Så då står jag klockan halv i hallen och kommer på att jag måste ta på mig ett par teckbyxor för att inte frysa ihjäl. Pappa går ner till båten i förväg och jag tar på mig dom första bästa teckbyxorna i hallen. VIlket blir ett par i storlek L. Vilket är påtok förstort för lilla mig. Så med helt förstora teckbyxor som jag knappt kan gå i springer jag ner till båten på grusvägen som det nu ligger is på som har gömts under snön. Det blir ett par vurpor innan jag kommer fram till båten. Jag lovar att detta måste ha sett grymt kul ut från läktarplats. Man skulle ha någon som filmar en hela dagarna så man kan fånga de roliga tillfällena i ens liv.

Nu ska jag bli klar med musiken kramis!


Sommaren

Hej!

Har nu tagit en paus. Jag orkar verkligen inte jobba mer. Så jag kommer nog att gör resten när jag kommer hem. Det har lagt sig ett tunt lager av snö ute. Nu börjar jag bli trött på att vädret inte kan bestämma sig för om det ska bli vår eller fortsätta att vara vinter. Jag älskar vintern men om det ska vara ett sådant här väder så kan det lika gärna bli vår. Jag älskar sommaren också. Men våren och hösten som bara är mellanting. Dom kan jag vara utan. Just nu så längtar jag så mycket till sommaren och sommarkvällarna. Tänk en hel dag på stranden och sedan grilla på kvällen med familjen och vänner på stranden till solnedgången. Det är knappt så att jag kan vänta tills sommaren. Önskar att man skulle kunna gå och lägga sig och sedan som till slutet av april. (Vill inte missa min födelsedag i början av maj.) På sommaren så har jag inga som hälst problem med att bo på en ö. Jag har en trettio meter till sandstanden. Det finns ju folk som har det som inte bor på en ö. Men dte är härligt med lite öliv på sommaren. Det är något med stämningen.

Kram Fanny!

Sommar Sommar Sommar

Landet på sommaren!

Sommarkväll

Och så sommarkvällarna!


Idrottsdag

Hej!

Idag hade vi som sagt idrottsdag i skolan. Kommer inte ihåg om jag skrev igår att jag hade ont i knät. I alla fall så fick jag det på dansen igår. Jag vet inte vad jag har gjort men misstänker at det kanske har något att göra med att jag hade ont i höger lår och kanske gick på något dumt sätt. Men i alla fall så trodde jag i morse att dte hade gått över. Men efter halva förmiddagen så kom det tillbaka. Så jag kunde inte vara med efter det. Så tråkigt.

Kom just på att jag måste skriva klart musiken idag eftersom den ska in på måndag. Då är ju jag ledig så ska ge den till min kompis imorgon som kan lämna in den. Jag kan inte lämna in den imorgon eftersom det är ett grupparbete. Så nu ska jag skriva klart det på en och en halv timma innan jag måste åka till teater.

Ses senare Puss!


God morgon

God morgon solstrålar!

Hinner med ett litet morgoninlägg idag. Brukar ha så himla stressit på mornarna. Men idag hinner jag. Ska åka om en halvtimma då jag börjar halv nio. Så nu sitter jag här i mina träningskläder och är redo för dagen. Det ser faktiskt ut att bli en bra dag.

Jag brukar alltid vara så himla trött på mornarna. Jag är en riktig sömntuta. Men jag har kommit på att jag vaknar till när jag tvättar ansiktet. Så om jag gör det först så har jag ork att göra mig i ordning. Annars så blir det bara att borsta tänderna lite halft och kamma håret med en tova kvar.

Nu så ska jag gå och borsta tänderna, håret och kleta på lite smink. Så ses vi senare under dagen.

Puss!


Efter dansen

Aloha!

Har nu kommit hem och kände för att skriva ett "efter dansen inlägg". När jag kom hem (till ön) så skulle mamma hemta brorsan som var hos en kompis. Jag följde med vilket är helt olikt mig att gå på en promenad. Så nu tror mamma att jag har fått en religös uppenbarelse eller något sådan. Hon tycker det är så konstigt att jag vill ha en konsumtionsfri månad och går på promenader.

Angående den konsumtionsfria månaden så har jag gjort min första synd idag. Efter bara fyra dagar i fasta. Jag köpte en klimatbok och en sten till brorsan på muséet idag. Eller jag kanske redan har skrivit det här. Ja i så fall skriver jag det igen. Så nu ligger pappa sist med fyra, jag med två och mamma leder med noll. Brorsan är inte med för han tykte det var så dåligt att han inte fick köpa saker. Särskilt inte pokemonkorten. Så det är bara jag och päronen.

Imorgon så har jag idrottsdag. Ska köra dans på förmiddagen och kickboxning på eftermiddan. Så min plan är att ge allt under dagen sedan åker jag hem och duchar. Skriver klart musikuppgiften och vilar fram tills halv sex då jag har teater. Just nu så tycker jag att morgondagen ser ganske så ljus ut. Men får se hur det ser ut i dagsljus.

Love Fanny!


Hemma

Hej!

Nu har jag komiit hem efter skoldagen. Idag var jag och en kompis på Natur Historiska hela dagen. Jag går i en skola som handlar mycket om eget ansvar. Så man får åka iväg på muséer och sådant utan en lärare. Jag lärde mig lite men inte så mycket som jag hade velat. Så nu när jag är klar med det här inlägget så ska jag sätta igång lite med att skriva det som lag hittade på muséet. Men jag kommer nog inte hinna med så mycket. För jag ska iväg på dans om några timmar. Den börjar tjugo över sju. Så jag kommer tidigast hem nio. Och då brukar jag vara så trött. Har inte så mycket mer att säga om dagen förutom att jag drack typ världens godaste appelsindricka idag till lunchen. Ska ta reda på vad det var för sort.

Pussar och Kramar på er!


Tisdag

Hej!

Har haft en ganska så lugn dag idag. På förmiddagen hade jag franksa och ea. På eftermiddagen hade jag idrott. Det var faktiskt en riktigt rolig idrottslektion idag. Jag brukar vanligtvis inte tycka om idrott. Men idag var det kul. Efter skolan så skulle jag träffa mamma vid halv fem för att hämta brorsan och äta middag innan simhoppen. Jag slutade halv tre så jag följde med en kompis till centrum och sedan till hennes träning. Men han inte se när hon tränade för jag var tvungen att gå.
Till middag åt vi sushi på ett nytt ställe på Lidingö. Dom har riktigt god sushi. Min brorsa är så rolig. För min mamma brukar fråga om han vill ha fem eller sex bitar. Men ha ska absolut ha tio. Men det ligger alltid kvar fyra till fem bitar när han har ätit upp. Och det är samma sak varje gång.
På simhoppen skulle man göra olika hopp först från ettan sedan trean och så vidare till tian. jag kom till sjuan på första hoppet sedan kom jag bara till feman på resten. Otur nog så hamnade jag lite snett när jag hoppade från sjuan. Så nu har jag ganska ont i utsida höger lår. Men jag hoppas att det har gått över imorgon. Det syns inget så det är nog inget farligr.
Nu borde jag värkligen skriva klart mitt uppdrag om Chuck Berry som ska vara inna på freddag. Eller det ska vara inne på måndag. Men på måndag så ska jag vara ledig. Min farmor fyller år på torsdag så på söndag ska familjen, farmor och farfar och min kusin och farbror på kryssning. Ska bli så kul. Farmor sa att jag kunde få en spabehandling om jag ville. Jag ska testa på en ansiktsbehandling. Har aldrig gjort det förut så det kommer att bli spännande. Men som sagt så måste jag gå nu. Kanske blir ett inlägg efter om jag inte blir för trött.

Puss!


Måndagskväll

Hejsan!

Nu har jag blivit klar men Elvis och har hunnir med en snabbduch. Det är skönt att halva musiken är klar. Men jag är ändå lite sur på mig att jag är så lat. Jag kunde ha hunnit med så mycket mer idag.  Jag kom ju hem vid halv fyra. Så jag hade kunnat hinna med så mycket mer om jag värkligen hade tagit tag i saken. Men det är så typiskt mig att sitta såhär i efterhand och säga att jag skulle ha gjort det och det. Sedan brukar jag sitta och säga jag ska göra det och det. Men jag brukar aldrig ta tag i saker. Min pappa är en sådan person som verkligen gör saker. Synd att jag inte har ärft det av honom. Men livet är som det är och jag måste värkligen jobba med att ta tag i saker. Som att jag borde ta och städa mitt rum. Men nu sitter jag och målar naglarna. Så jag får nog ta en tidig morgon imorgon. Men nu ska jag måla klart och se om jag kan städa lite eller om det blir sängen med en bok.

God Natt puss!

Jag

Jag

Jag


Läxor

Hej jag är här igen!

Idag har jag haft engelska och musik. Alla i min grupp var friska idag så vi kunde dela upp musikuppgiften. Eftersom vår grupp har musik under 50-talet så ska jag forska om Elvis Presley och Chuck Berry. Uppgiften ska vara inne om en vecka så om jag ligger i hinner jag färdigt. Men jag känner mig. Så jag kommer sitta där vid datorn och jobba som en tok vid tio på söndag. Sedan kommer jag gå upp tidigt på måndag och göra lite till sedan gör jag det sista under musikpasset nästa vecka. Men jag har bestämt att jag ska göra klart Elvis idag innan jag får göra någonting annat. Så jag borde inte sitta här och blogga. Men jag börjar med det när inlägget är publiserat. Min nouppgift ska redovisas muntligt om två veckor på torsdagen. Men ska redovisa så "kreativt" som möjligt. Så jag måste jobba lite med det också innan jag redovisar. För man kommer nog att bli bedömd efter hur kreativ man är också. Men ja sedan är det mitt rum också. Det blev inte av igår då jag satt med no hela kvällen nästan. Jag satt med den fram tills familjen skulle titta på en film. Om ni nu har fått intrycket av att jag är en riktigt lat person så har ni fått rätt intryck. Jag är en mycket lat och flummig person. Men nu ska jag sätta igång med "The King".

Pussar och Kramar Fanny!

Flamsig

Har enort tråkigt!

Miljön!

Tjena!

Hur har ni det då? Jag har haft riktigt tur och slipper migränen den här gången. Min kompis svarar inte så hon är nog borta någon stans. Så min helg har mest blivit datorn och lite läxor. Jag borde ta tag i mitt stökiga rum som ser ut som ett bombnedslag eftersom städerskan kommer på tisdag. Men jag orkar inte just nu. Är lite för lat för det. Men får nog göra det senare idag i alla fall. Jag har riktiga problem med noläxan. Det största problemet är att jag inte riktigt fattar vad man ska göra. Det andra problemet är att jag inte hittar den faktan jag vill ha. Men ja ja.
Idag är det den första. Vilket innebär att den här månaden ska jag ha en konsumtionsfri månad. Jag känner att jag shoppar aldeles för mycket och att jag borde bli mer miljövänlig. Så den här månaden ska jag inte köpa några nya saker. Men jag har bestämt att jag får köpa second hande. För det är ju inte miljöfarligt. Det känns väldigt hämskt att vi är påväg att förstöra jorden. Jag menar om vi fortsätter som vi gör kommer vi ju inte att kunna bo på många platser på jorden om trettio år. Jag känner själv att jag inte har gjort mycket för att hjälpa miljön. Så jag tänkte att jag skulle börja lite med det nu. Även om det bara är en konsumtionsfri månad här och där så gör det ändå lite. För tänk om alla hade en konsumtionsfri månad tre gånger om året. Hur mycket skulle inte det göra. Det är ju inte så mycket begärt att jordens fattigare befolkning. Dom köper ju inte så mycket i alla fall. Men vi som har det bätter ställt. Vi kan påvärka mer än vi tror. Sedan vet jag att det alltid finns två sidor av en sak. Om hela värden skulle sluta konsumera så skulle tusentals människor förlora sina jobb. Men personligen så tycker jag att det är bättre om folk blir av med jobben än att våran värld går under. För om jorden nu går under. Då kommer det ju inte finnas några människor kvar som kan förlora jobben. Jorden är ju alldeles för överbefolkad. Men det problemet är ju ganska svårt att hitta någon bra lösning på tycker jag. Man kan ju inte gå och skuta folk för att jorden är överbefolkad. Sedan kan man ju inte bestämma att man bara får skaffa ett barn var. Men för 200 000 år sedan så fanns det bara 1000 människor på hela jorden. Så tänk om vi fortsätter att öka i antal på samma sätt. Hur många människor kommer det inte finnas om 100 år bara. Så jag tycker att vi ska vara mer försiktiga om våran miljö. Och även om vi fortsätter konumera och säger att vi tänker på andra så att dom inte ska förlora jobben. Så tänk på andra att dom ska få överleva.

Kram Fanny!

RSS 2.0