Nyårsafton

Hej!

Har ni haft en bra sista dagen på 2008 och gjort sådant som ni annars kommer att ångra att ni inte gjorde 2008? Det har jag haft. Men jag kunde inte komma på något som jag skulle ångra. Så jag får väll göra det när vår gäster kommer. Det är två familjer med var sitt barn och båda är i min ålder ungefär. Eller en är ett år äldre och en är två år yngre. Så jag tycker lite synd om brorsan. Men han får alltid vara med i alla fall. Tur för honom men otur för mig. Ni som har småsyskon kan nog fatta. Jag har pratat med min kompis om det här. Hon har bara storasyskon. Hon tycker att det är konstigt att hon inte äns får vara med lite. Men man kanske inte fatta vad ett syskon tycker. Men jag tycker att jag är snäll mot min bror. Fast han kanske inte tycker det. En annan sak är att mina kompisar tycker om min brorsa men inte jag (ibland gör jag det och då är han urgulligt). Men jag tycker om deras syskon och det gör inte dom. Men så är det väll. Jag nu ska jag gå och göra mig i ordning för när gästerna kommer när som hälst. Pappa har redan åkt över med båten för att hämta dom så vi ses.

Puss Puss!

P.S. Längtar till fyrvärkerierna!


Sedan sist

Hej!

Ett stort förlåt för att jag inte har skrivit på länge. Men som ni vet så har jag varit i Lettland några dagar och kom hem igår morse. Jag hade tyvär ingen möjlighet att blogga under resan och igår så var jag så trött och så var jag hos en kompis ett tag. Idag så tog jag den där shoppingrundan med farmor men jag skriver mer om den senare i inlägget. För jag tar det i kronolågisk ording.


Vi tog en Tallinkfärga till Riga. Färgan var den äckligaste som jag någonsin sätt. Den var jättegammal och jag tror inte att städarna hade varit så noga. När vi väl kom fram till Riga efter en hemsk natt i den äckliga hytten så var det några timmar tills vi kunde checka in på hotellet. Så vi gick runt lite i Riga. Pappa var så sugen på att se den gammla delan av stade och nästan hela resan pratade han om allt som hänt Lettland under komunisttiden. Tillslut blev det lite ireterande. Jag och brorsan frös så så vi gick in på ett fik som sedan visade sig vara fiket till en choklasfabrik. Som vanligt så tog jag en varmchoklad men jag fick en liten kopp med smältchoklad. Men efter att ha beställt varmmjölk som jag hält chokladen i så blev det riktigt gott.


Sedan tog vi ett tåg till en stad som heter Majori där hotellet låg. Majori ligger vid Jurmala vilket är en 25 mil lång strand. Där bodde vi på ett jättefint fyrstjärnigt hotel som också var ett spa. På kvällen så gick vi på spat som inte alls var som det jag varit på tidigare. Det här hade tusen saker att göra och jag bestämde mig för att göra allt. Tyvär så var det innan jag viste att det fanns en pool med iskallt vatten. Men om jag har bestämt mig för att göra allt så har jag. Det roligaste (om man nu kan använda det ordet i spasammanhang) var ett saltbad. Man skulle smörja in sig med sallt och sedan gå igenom en dusch som var lite som en biltvätt. Det sprutade från alla håll.


Dagen därpå så fick jag en masage. Man behövde inte vara femton. Men hon som maserade kunde inte engelska. Så det var lite svårt att förstå vad hon sa. Men det var i alla fall skönt. Sedan så åkte vi in till Riga igen. Där köpte jag en brun Vero Moda tröja. Det var så söt. Men tyvär så var den lite trasig. Men jag ska be farmor att laga den. Jag glömde tyvär att ta med den idag när jag träffade henne. Men det får bli nästa gång vi ses. Båten hem var mycket finare än den vi åkte dit med. Vi gjorde inte så mycket på den så jag har inget mer att skriva om hemresan.


Igår när vi kom hem så satte jag mig vid datorn och kollade lite på sex and the city. Sedan så gick jag hem till min kompis. Vi kollade på hennes hamsterungar som var så söta! Jag hoppas att våran hamster är gravid. Men det finns inga täcken på det än. Sedan så var vi inne på datorn och bara flamsade runt.


Idag så har jag som sagt tagit min shoppingrunda med farmor. Vi tittade i jättemånga affärer. Men vi köpte inte så mycket. Ni kanske kommer tycka att det är mycket. Men om jag tagit en dag på stan så blir det vanligtvis mycket mera. Jag köpte en långärmad ljusblå bolero som jag sitter och myser i nu med mina nya ljusgrå mjukibyxor. Sedan så köpte jag en urgullig svart glänning med rosor vid halsen som kommer att passa perfekt till imorgon. Den var inte perfekt vid köpet men efter att ha sytt om den lite så blev den supergullig. Sedan köpte jag en länk till mitt armband som jag fick i julklapp och volume collagene maskaran från L'ORÉAl paris. Der var nog allt. Om jag inte har glömt bort något.


Nu så ska jag ladda upp några bilder från resan. Men det kommer inte dröja för er eftersom jag lägger dom i det här inläggget men ha en fortsatt bra dag och så ses vi imorgon!

Ett gammalt hus i Riga

Ett av dom gamla fallfärdiga husen i Riga

Hus i Riga

Ett upprustat och ett gammalt hus i Riga

Hus i Majori

Två hus i Majori

Jurmala

Stranden Jurmala

Jag på tågstationen

Jag på tågstationen i Majori


Juldagen

God Jul i efterskott kanske man kan säga!


Hoppas att ni hade en bra julafton. Som ni säkert har märkt så blev det inget inlägg igår. Jag tyckte att det var ondigt. Det är ju bara jul en gång om året och man vill ju fira den fullt ut. Men jag gjorde massa annat julskoj. Om det är någon som undrar vad min brorsa tyckte om mobilen som jag pratade om så fick han inte den. Han fick ingen mobil över huvud taget. Det var för att mamma tycker att han är lite liten för det. Men jag tror inte äns att han kom ihåg att han önskat sig det. Han fick nämligen ett nintendo ds vilket var det han önskat sig mäst. Han har knappt gjort någonting annat än att spela på det. Jag fick jättemycket paket. Men det mästa var småpaket som min farmor gav till mig bara för att det skulle bli rättvist. På pappas sida har jag bara en kusin som är lika gammal som min brorsa. Det är en tjej men hon och brorsan får ungefär samma grejer för att dom är lika gammla. Så jag fick en massa saker jag inte ville ha. Men jag och farmor ska ut på mellandagsrean och shoppa lite. Det var en julklapp. Mina två bästa presenter var sex and the city the shoebox (den är så söt rosa och svart) och ett armband som jag önskat mig där man köper länkar och sätter på. Just nu så har jag inga länkar men vem vet vad man köper på rean. Jag fick tyvär inte desperate housewives sesong 4. Men jag fick lite  julklappspengar som kanske räcker en bit. Så jag har två saker på listan som ska köpas på rean.
Imorgon kväll så kommer hela familjen troligtvis att åka på en trenätters spakryssning till Riga tror jag att det var. Så då kommer jag inte att kunna uppdatera bloggen. Men det blir antaglingen ett långt inlägg när jag kommer hem. Jag har varit på ett spa en gång. Men det var inte så bra. Dom hade en varm pool en bubbelpool och en vanlig pool. Men bubbelpoolen var trasig så det fanns inte så mycket att göra om man inte köpte behandligar och för att kunna få det behövde man vara femton. Så jag hoppas at det här är bättre. Men jag tror att jag kan få behandlingar på den här. Hoppas det. Ha ha. För annars så kanske det blir lika tist som förra gången.
Idag så har jag bara tagit det lugnt. Vi sov över hos farmor och farfar och jag sov till tolv. Sedan på vägen hem åkte vi till onoff och köpte en laddare till brorsans ds. Det var något fel på den som följde med och dset var köpt på arlanda så vi kunde inte byta. Men det blev lite mer än bara en laddare. När vi sedan skulle ta båten över hem så hade styrningen fryst fast. Den hade inte fryst rakt heller utan svängd. Så båten svängde när man körde framåt. Efter många tappra försök så kom vi hem efter en halvtimmas tur över vattnet. Det brukar i vanliga fall ta en minut max fem om man har pappas pyttelilla båt. Så det var jobbigt. Men jag fick chansen att inviga mina hörlurar till mobilen som jag fick i julkapp.


God Natt Puss!

Sex and the city


Hamstrar

Hej!

Det har gått bra idag. Vi har bestält ett kontokort som kommer efter jul. Men vi måste tillbaka till banken för att skaffa ett id-kort. Vi hade nämligen inget personbevid med oss. Sedan åt jag världens mastigaste lunch med kycklingspett. Det var supergott. Vi köpte någonting som jag har tänkt på ett tag att vi behövde köpa. Nämligen lite hamstersaker. Inte så roligt men nödvändigt om man nu ska ha hamstrar. Vi parade faktiskt dom. Men det gick inge bra. Popcorne (tjejen) värkade tycka om Charlie (killen). Men Charlie var inte så intreserad. Så nu har vi dom i samma bur vilket vi inte haft tidigare. Det ska tydligen gå att ha dvärghamstrar i samma bur. Det så så gullit. För Charlie tycker om att ligga i ett rör. Och när han låg där så la sig Popcorne också i röret för att hon ville vara med Charlie. Så gulliga!
När vi skulle åka hem så startade inte bilen. Vilket är ett stort problem för oss. Vist kan man ta bussen. Men det tar 20 minuter att gå från bussen till båten. Så det känns inte så kul. Men som tur var så kunde vi starta bilen med hjälp av killen som hade bilen brevid oss. Så vi slapp gå hem. Vilken lättnad. När jag kom hem så satte jag mig vid datorn och har suttit där sedan dess. Men jag borde snart gå och lägga mig så att det blir imorgon. Men frågan är om jag kommer kunna somna. Troligtvis inte. Min strategi för att somna är att vara vaken tills jag blir jättetrött. Men då tar det lång tid innan det blir imorgon. Så jag får se hur jag gör. Men troligtvis så går jag och lägger mig snart och ligger och läser i någon timma.


Puss Puss!

Hamster


Dagen före!

Hej!

Idag är det dan före dopparedan. Snacka om att jag har ont i magen. Det var riktigt lyckat igår. Jag åt tills jag fick ont i magen. December måste vara den månaden när man äter mäst. För jag brukar inte äta såhår mycket. Men det är ju faktiskt bara en gång om året. Så det är ju okej.
Vi ska snart åka till banken och sedan så ska jag bara ta det lugnt resten av dagen. Får se hur det blir med hamstarna.
Vi fick lite julklappar igår. Av mormor och mostrarna alltså. För på julafton så ska vi vara hos farmor och farfar. Av min ena moster fick jag ett armband och två par örhängen. Av min andra moster fick jag lite skivor och av mormor så fick jag Legally Blonde ett och två. Jag har sett dom förut men jag hade dom inte och don är så roliga. Mormor brukar ofta misslyckas med paketen. Men i år blev jag väldigt nöjd. Jag såg ettan igår och tvåan idag. Jag riktigt slukade dom. Men nu måste jag gå och göra mig i ordning för att åka till banken. Den stänger nämligen tre.

Puss Puss!

legally blonde


Två dagar kvar!

Gog Jul (nästan)!

Nu är det bara två dagar kvar till en av de bästa dagarna på året. Nämligen julafton. Men det tror jag att du redan har listat ut med tanke på att det är den 22/12 idag. Idag så ska mormor och mostrarna och kusinerna komma hit. Men det har jag nämnt ett antal gånger. Det kanske börjar bli lite tjatit. Mormor har redan kommit hit och hon och mamma står i köket och lagar julmat. Det känns värkligen att det bara är två dagar kvar.
Imorgon så ska vi troligtvis till banken. Sedan så ska jag och min bror försöka att para våra hamstar. Vi har två stycken. En kille och en tjej. Tjejen är ungefär fyra månader. Och då så skulle dom vara könsmogna. Det är så gullit med små hamstar. Det är många som tycker att dom är äckliga. Men det tycker inte jag. Jag tycker bara att dom är jättesöta! Men nu ska jag gå och suga in julandan!


Pussar och Kramar Fanny!


4:e advent

Hej!

Idag har jag varit på söndamiddag hos morfar. Min bonusmoster och hennes man var där. Min mamma har bonussyskon i London, Italien och USA. Så dom är utspridda i nästan hela världen käns det som. Det är inte så roligt på dom där middagarna eftersom alla vuxna bara pratar om tråkiga saker och det älsta barnet förutom mig är sju år. Så det är inte så kul. Men vi körde buzz på vårat PS2. Det var kul.
Festen var riktigt lyckad. Vi hade ett enormt julbord där det blev hur mycket mat som hälst över. Sedan kollade vi på en film och så pratade vi. Vi har en ganska stor källare som inte riktigt är en källare utan mer ett stort rum. Där hade vi ett madrasshav där vi sov. Men det var trångt så alla låg och sparkade varandra. Nästa morgon åt vi en riktig julfrukost med gröt och allt. Sedan körde vi sing star. Det var det ultimata sättet att starta lovet. Men nu är jag ganska trött för att vi låg och pratade så länge. Jag ska kolla imorgon om jag har några bra bilder att lägga in. Troligtvis så har jag inte det. Men om så får ni se dom imorgon.
En riktigt tråkig sak som hände nu ikväll. Är att min dator typ har gått sönder. Först så var den på och så slocknade skärmen. Sedan när jag stängt av den så kunde jag inte få på den igen. Den är bara några månader gammal. Så vi ska ta tillbaka den till affären någon gång snart. Så nu får jag använda familjens dator.
På tisdag så kommer vi troligen att åka till banken. Då ska jag få ett bankomatkort. Man kan ju få det när man fyller tretton vilket jag gjorde i maj. Men tydligen så måste både mamma och pappa följa med för att jag ska kunna få ett. Och banken stänger ju vid tre. Så vi har inte kunnat åka dit tidigare. Men jag hoppas att banken har öppet på tisdag så att jag äntligen kan få ett kort.

Puss Puss!

Pizza

Hej!

När mamma kom hem hade hon med sig pizza. Mums! Den pizzan bara försvan ner i min mun. Jag borde kanske äta lite nyttigare än jag gör. Men pizza är så gott. Det är för hårt att motstå. Fast nu var det ett tag sedan jag åt pizza senast.

Jag har tittat lite på skor på internet. Jag hittade två par jättefina skor. Men dom kostade 1100 och 800 kronor. Så det skulle bli mamma eller pappa som skulle få betala i så fall. Och dom tycker att det är för mycket pengar. Men jag kan önska mig pengar i julklapp så att jag kan köpa ett par skor. Jag har ett par vinterskor redan. Dom som jag skrev i bloggen att jag hade köpt. Men dom är inge bra. För det första så är dom så jobbiga att ta av och på. För det andra så är dom hårda i hälen. Så jag får skavsår av dom. Så dom går tyvär inte att använda. Men jag får titta vidare på skor.

skor

skor

Nu måste jag gå och fixa till festen ses!


Jullov

Hej!

Nu har jag jullov. Eller jag har haft det i några timmar nu. Men i alla fall. Jag och min kompis åkte med två andra kompisar till centrum och åt luch och kollade lite i affärar. Alla var panka så det var ingen som köpte något. Men jag hittade jättemycket saker som jag vill ha. Det blir att skriva upp på önskelistan. Den kommer eller är väldigt lång i år. Tänk att det bara är några dagar kvar till julafton. Men jag ska ha minijul med morfar på söndag, mormor på måndag och med farmor och farfar på julafton. Så det börjar redan på söndag. Men festen är imorgon. Så jag måste fixa lite madrasser och sådant idag.
När jag kom hem tänkte jag titta på top model. Men brorsan hade okuperat tvn med trean och satt och tittade på hulken. Då blir man sur. Han kan se sin film när han vill.tv-program går en eller två gånger. Han kan ju vara lite ödmjuk och dela med sig. Men jag får se nästa avsnitt istället.

Puss Puss!


Ännu en sovmorgon

Hej där!

Det är så härligt med sovmorgon. Men tyvär så räknade jag fel. Så jag gick upp en timma tidigare än jag behövde. Det var onädigt av mig. Men jag hade i alla fall chansen att vakna till lite. Sådant går väldigt långsamt för mig. Så på det sättet var det skönt att vakna en timma för tidigt. Men man vill ju alltid sova lite längre. Men nu är jag vaken och tittar lite på tv medans jag dödar tiden. Men vi ses.

Puss Puss!


High School

Hejsan!

Nu har jag googlat lite på att plugga utomlands. Jag vet att det är lite tidigt för mig att titta på sådant redan nu. Jag går ju bara i sjuan. Men jag vill titta lite på vad som finns. Jag har alltid velat testa att gå på internatskola. Och jag har länge velat plugga utomlands. Så jag funderar på att gå på internat i Usa när jag går i gymnasit. Alltså ta ett High School year på internatskola. Jag trodde inte att man kunde åka med en organisation om man ville gå på internat. Men jag har hittat en organisation där man kan det. Men jag ska titta lite mer på det här om två är när det är lite mer aktuelt. För just nu ska jag bara fokusera på att göra bra ifrån mig i skolan och kompisar och familjen såklart.


Ses!


Imorgon

Hej!

Imorgon så är det julavslutning. Ska bli så skönt med jullov. Sedan ska jag som jag sa göra något med min kompis. Vi börjar inte förens kvart i elva imorgon. Så det blir troligtvis ett inlägg då. För jag kommer ju att ha tid. Det är ganska tråkigt med julavslutningar. Men är i kyrkan och sjunger några sånger och lyssnar på när prästen berättar om jesu födelse. Men min kompis fyller år på måndag och vi ska försöka att alla sjunger ja må hon leva till henne i kyrkan. Jag hoppas att det går för det är en så kul grej. Sedan så har jag ju en del att fixa till festen på lördag. Jag och kompisen som jag har fest med har skrivit några frågor till en frågesport. Men jag har glömt dom i skolan. Så jag får be pappa hemta mig innan han hemtar brorsan så kan jag hemta frågorna. För annars så kommer vi att behöva skriva nya och det tog ett tag att skriva dom gamla. Annars så kanske jag kan ge mina nycklar till pappa så att han kan hämta dom ur mitt skåp. Men vi ses.


Puss!


USA

Hej!

Jag har nu tittat på Top Model 9. Det får mig att tänka på hur mycket jag skulle vilja åka till Usa. Fast egntligen så vet jag ingen som inte skulle vilja åka dit. Så det kanske inte är så konstigt att jag vill det. Men om jag har tur så kommer jag att få åka dit i sommar. För min bonusmoster ska gifta sig med en amerikanare och dom ska gifta sig i Usa. Troligtvis så kommer dom att gifta sig i sommar. När dom gifter sig så kommer jag att få följa med. Även om jag inte är med på själva bröllopet.
Men jag ska åka till Paris i mars. Jag tror att det var den sjugonde. Jag ska dit med min moster (inte hon i Usa) och mina kusiner. Det ska bli så kul. Jag håller på att längta ihjäl mig. Det ska bli så kul. Jag varit där en gång men då var jag sex år. Så jag kommer inte ihåg så mycket av den resan. Så det ska bli kul att åka dit igen.

Stora kramar Fanny!


Friluftsdag

Hej!

Jag slutade en timma tidigt så jag slutade ett. Det var skönt att få komma hem efter en friluftsdag. Det var roligt att åka skridskor. Sedan skulle mina kompisar testa att grilla allt som dom hade. Vi kan säga att det inte blev så bra. I början var det baner. Men till slut så skulle dom smeta in korv med marshmallows. Det var ganska roligt att titta på. Min adra kompis mulade sig själv och sa att det var beroendeframkallande. Man kan nog säga att jag är omgiven av konstiga kompisar. Fast ibland så kan jag vara väldigt konstig jag med. Men det är roligt att vara sprallig.
Nu ska jag ta det lungt hela eftermiddagen och titta lite på tv och vara inne på dator. Men vi ses senare.

Kram Fanny!


Sovmorgon

Hej där!

Idag har jag sovmorgon så jag hinner med ett inlägg utan att stressa. Jag är färdigpackad förutom att jag ska bre en macka och ha som mellanmål om jag blir hungrig. Eller bara sugen på en. För vi har världens godaste bröd. Jag vet inte vad det heter med det var pågen i alla fall. Men jag behöver inte åka förens halv. Så jag har tid på mig. Vad ska ni göra idag? Hoppas det blir kul i alla fall.
Imorgon så ska jag göra något med min kompis. Vi funderar på att gå på bio eller bara gå hem till henne. Problemet med bio är att jag som ni vet inte har så mycket pengar. Men mamma och pappa kanske kan betala ett biobesök. Det andra problemet är att hon redan har sett twilight som jag vill se. Alla mina kompisar som vill se den har redan sett den. Och man vill ju inte sitta där själv i biosalongen med sin popcorne. Jag får vänta tills den kommer på film eller tills någon kompis vill se den igen. Om den är som jag har hört så tror jag att någon kommer vilja se den igen. Men nu kanske jag borde gå och fixa det sista innan jag ska iväg. Slutar halv tre så jag kommer nog hem vid tre. Får se om jag orkar med ett inlägg då.

Puss Puss!


Office

Hej!

Nu har jag äntligen fått ett office-paket. Pappa hade med ett när han kom hem. Visserligen så ville jag ha ett 2008. Men ett OpenOffice går också bra. Jag är bara glad att jag slipper gör som igår. Att jag fick flytta över min text. Det var så jobbigt. Men nu slipper jag göra det. Det har varit jobbigt att använda konstiga program som man inte fatar sig på. Men nu är det slut på det. Nu kan jag bara skriva i min dator. För när jag köpte min dator (Sony Vaio VGN-CR41S) så fick man en testversion. Men den höll bara om det var en eller tvåd månader. Sedan skulle jag ha fått ett av farfar. Men hans kunde man bara ha på en dator. Så det funkade inte. Men nu gör det det.


Kram Fanny!

Min dator

Min dator.


Skridskor

Hej där!

Imorgon så ska hela högstadiet åka skridskor. Mina passar inte så mamma har köpt ett par nya. Jag var inte med när hon köpte dom. Men som tur är så passar dom. Annars så hade jag fått sitta och grilla korv hela dagen. Det hade inte varit roligt. Vist är det mysigt att göra det ett tag. Men en hel dag är för mycket. Men det ska bli kul och som tur är så får man ha med sig marshmallows. Grillade marshmallows är så gott. Problemet är bara att jag inte orkar grilla dom så länge att dom blir goda. Men man får stå ut. För om dom blir sådär gyllenbruna och kladdiga hela vägen igen så blir det smaskens.
Imorgon så har jag en halvtimmas sovmorgon. Det ska bli skönt. Sedan så slutar jag halv tre också. Idag så slutade vi två. I vanliga fall så slutar vi tre varje dag förutom på fredagar då vi slutar två. Men den här veckan har varit lite speciell eftersom det är sista veckan på terminen. Det ska bli så skönt med jullov nästa vecka. Sedan längt jag så mycket till julafton. Jag är som en liten barnunge på den fronten. Jag håller på att längta ihjäl mig. Men som tur är så är det bara en vecka kvar.

Puss Puss!

Konståkningsskridskor


Onsdag

Hej!

Idag på förmiddagen så skulle vi städa skolan. Det är så tråkigt. Vi har ju städare så varför ska vi städa. Det är så tråkigt. Men det var endå en bra dag. För på eftermiddagen så hade lågstadiet en julkonsert. Min brorsa var med och han var så söt. Nu sitter han och kollar på tv medans jag skriver.
Min jakt på pengar går bra. Jag har fått ihop endel. Men långt ifrån vad jag behöver. Sedan är jag ju så lat så att jag inte orkar hålla på så länge. Men jag har lite mer än en vecka på mig att få ihop pengar. Jag vet att rean gåller på ett tag in i januari. Men man vill ju vara ute i bra tid. Och eftersom jag planerar att typ åka till stan minst tre gånger så måste jag få ihop lite pengar. Men nu ska jag gå och fixa lite kach.

Puss Puss!

Tisdag

Hej!

Idag hade jag franskaprovet som jag skulle haft för en vecka sedan. Trotts att jag hade glömt bort det tills igårkväll så hade jag alla rätt. Jag är så nöjd. Men jag pluggade nästan hela natten. Så jag har inte sovit så mycket. Men jag ska ta en kopp te så kanske jag piggnar till lite. Det är tydligen någonting som liknar koffein i te. Så man blir lite piggare av det. Som tur är så har jag inte så mycket skolarbete att göra hemma idag. Det jag har att göra är att flytta min text till den andra datorn och fixa felstavningarna. Så det är nästan en ledig kväll. Jag ska spendera den med att bara slappa och kanske prova mina skridskor för vi ska åka skridskor på torsdag och jag vet inte om mina passar. Juste jag måste köpa matsäck till torsdag. Vi får två korvar. Men jag tycker inte så mycket om korv. Så jag kommer nog att ha med mig pastasallad och varmchoklad. Det är så härligt att åka skridkorn och sedan sätta sig i snön och dricka varmchokland. Längtar.

Puss Puss!


Klar med svenskan

Hej!

Nu är jag äntligen klar med svenskan. Eller inte riktigt helt klar. Men texten är klar. Jag måste bara flytta över den till familjedatorn och rätta felstavningarna. För jag har inte offis på min egna dator. Så jag kan inte se om jag har stavat fel eller inte. Sedan måste jag bara lägga im en liten text på några rader. Men jag kommer att hinna lämna in till på onsdag. Det är så härligt att vara fördig (i princip). Någon som inte är lika härligt är att jag nu kom på att jag har franskaprov det första jag har i morgon bitti. Kul. Jag har ju totalt glömt att plugga. Fast jag pluggade lite i förra veckan när jag var sjuk. Men jag måste lära mig femt och sextio och några meningar. Så jag måste plugga in det nu. Ses imorgon.

Puss!


Måndag

Hejsan!

Det är så skönt att sista veckan inna jullovet har börjat. Det har varit en riktigt lugnt dag idag. Vi hade engelska och träslöjd. På engelskan skulle man bara skriva en berättelse på ett A4 och kolla på några i klassens teater. Och sedan på träslöjden så gjorde jag klart min adventsljusstake. Det kanske är lite sent att den blev färdig nu. Men det kommer ju ett nästa år.
Ikäll så har brorsan julkonset i skolan. Tyvär så kommer jag inte kunna gå på den. För jag behöver bli klar med min svenska och sedan ska jag städa huset lite för att käna lite pengar. För om jag och min kompis klara våran budjet till festen vi ska ha så kommer jag att ha femtio kronor kvar till mellandagsrean. För jag får inte månadspeng förens den första januari. Så jag behöver verkligen lite extra pengar.
I skolan fick vi typ den äckligaste risotton i hela världen till luch. Våra kockar lagar så dålig mat. Så dränker dom maten i olja också så det ser inte inbjudande ut. Men som tur är så kommer vi få ny matleverantör och nya kockar efter jul. Så jag hoppas att det blir bättre då. För maten har bara blivit sämre och sämre under dom tre åren som jag har gått i den här skolan.
Idag fick vi kokosbollarna som vi ska sälja för att få pengar till skolresan. Mamma har köpt tre askar och sedan har hon sålt tre till några på jobbet. Så jag har tre kvar. Men dom kanska farmor och farfar eller mormor eller morfar vill köpa av mig. Det är sådanna där goda kokosbollar med vitt skumm i. Så ikväll blir det kokosbollskväll.

Love Fanny!


Södagsshopping

Hej där!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat min blogg tidigare idag. Men jag har haft fullt upp med julshopping och svenskan som tyvär inte är färdig än. Så där kan jag glömma simhoppsavslutningen imorgon. Idag var jag i alla fall varit en sväng i täbycentrum och shoppat lite. Det var meningen att jag skulle köpa julklappar. Men det blev mäst till mig själv. Jag köpte ett jättesött hårspänne med en stor svart rosett på. Det kommer passa perfekt på julafton eller nyår. Jag köpte också två nagellack ett gult och ett mossgrönt. Sedan så köpte jag lite inslagningsgrejer. Två papper och tre dragrosetter. Men jag lyckades köpa dom julklappar som jag skulle. När vi kom hem så kom min moster och mina kusiner hem till oss. Det var roligt att träffa dom. För det var några veckor sedan vi träffade dom. Men vi kommer att träffa dom igen på söndag (om en vecka altså).

Puss Puss!

Hårspänne

Hårspännet med rosetten

Paket

Såhär blev paketen när jag slagit in dom med mina nya grejer.

Julmarknad

Hej!

Nu har jag varit på årets första julmarknad tror jag. Ibland är mitt minne inte riktigt hundra. Men det var riktigt mysigt med julstämning och luciatåg. Vi köpte fyra temuggar. Jag har länge velat ha riktigt stora muggar att dricka te eller choklad ur. Så nu ska jag snart sätte på vatten och ta en kopp te. Efter julmarknaden så var vi hemma hos några på ön där vi bor. Det var mysigt. Men nu ska jag gå och jobba lite med svenskan med en temugg i ena handen.

Puss och Kram!


Idol 2008-Kevin

Hej!

Kevin van! Grattis! Jag tycker att han är jätteduktig på att sjunga. Det är ju Alice också. Men Kevin är lite bättre. Vi hade som tur var jättebra platser igår. Vi satt lite snett framifrån. Så vi såg jättebra. Brorsan var jättesöt och somnade på tunnelbanan på vägen hem. Men det var så kul att vara där. Men idag blir nog inte en lika bra dag som igår. För jag måste bli klar med svenskan under helgen och köpa ett paket till min kompis. Som du kanske såg igår så har jag nu lyckats att mobilblogga. Så nu kommer jag kunna uppdatera bloggen oftare. Men måste gå nu och fortsätta med svenskan.

Puss Puss!

Idol

Alice när hon sjunger

Idol

Kevin när han sjunger

Idol

När Alice sjunger vinnarlåten

Idol

Några av idolerna som har åkt ut

Idol

Kevin och Alice när Kevin har vunnit

(Mobilbloggar) i globen!

Hej! Nu är jag i globen och det är den sista delen. Så snart kommer vi veta om det är kevin eller alice som vinner. Jag hoppas att kevin vinner. Men alice är också superbra. Jag kommer nog inte uppdatera bloggen när jag kommer hem för då är jag förmodligen jättetrött. Men laddar upp lite bilder imorgon. Puss!

Idolfinalen here I come!

Hej!

Pappa var tur nog på bra humör när ham kom hem. Så vi ska snart åka på idolfinalen! Det ska bli så kul att se den. Men om jag lyckas så kommer jag att mobilblogga lite i pausen!

Puss  & Kram!


fredag

Hej!

När jag kom hem idag försökte jag igen med att mobilblogga. Men hade samma problem som igår. Men jag får försöka någon annan gång. Det värkar som om jag surfar gratis nu när jag bytt från kontantkort till abonemang. Det ju bra för då kan jag både lista ut hur man mobilbloggar och mobilblogga när jag listat ut hur man gör utan att tycka att det blir dyrt. Nu sitter jag i soffan med brorsan och kör buzz. Det är ofta jag tycker att han är en av de jobbigaste ungarna i världen. Men dom senaste dagarne så har han varit helt underbar! Pappa kommer hem snart så då ska vi ha lite familjemys. Det är inte ofta pappa kommer hem innan fem. Så att han är hemma halv fyra är ett under. Men nu måste jag gå.


Puss!


mobilblogga

Hej!

Nu är jag hemma. När jag kom hem så satte jag mig i soffan och skulle än en gång försöka att mobilblogga. Det gick jättebra fram tills jag skulle publicera. Jag tryckte på publicera. Men det publicerades inte i alla fall. Men jag får försöka någon gång senare.
Min brorsa är bara världens sötaste! När jag var på teater så var mamma och brorsan i centrum. Han köpte ett paket med camp rock kort till mig för egna pengar. Inte för att jag gillar camp rock. Men endå. Han köpte dom för egna pengar. Det är inte dåligt för en sjuåring. Har är bara så gullig =P! Men nu är han lite surig igen. Det är en diskution om hurvida han ska gå och lägga sig vid nio eller inte. Jag tycker absolut att han borde det. Specielt med tanke på att mamma tycker att jag borde gå och lägga mig senast tio. Men jag tror att han kommer ligga i sängen vid nio. För nu har mamma utmanat honom om att han inte kan ligga i sängen om en halvtimma.
Imorgon är det idol final! Jag skulle jättemycket vilja åka till globen och se den. Jag och pappa har tre gånger åkt till globen utan biljätter och köpt det där av någon försäljare. Det var iochförsig till melodifestivalsfinalen. Men det borde finnas försäljare imorgon också. Det brukar inte vara dom bästa platserna. Men det är kul att vara där. Så imorgon ska mamma på julbord. Jag och brorsan vill åka till globen måste bara höra med pappa imorgon (han är på julbord idag) om vi kan åka. Fast det är ju lite tveksamt såhär precis innan jul. Men jag hoppas att han är på det där ska-vi-hitta-på-något-nu-när-mamma-är-borta-humöret. Det blir spännande att se imorgon.

Imorgon så måste vi vara i skolan åtta för att titta på luciatåget medans det är mörkt. Det kommer att bli tungt att gå upp tidigt nog för att hinna till skolan. (Kanske jag också borde lägga mig nio.) Det brukar bara vara kallt och tråkigt på don där luciatågen. Jag är ju inte med så det känns bara meningslöst att komma till skolan åtta. Men vi får sluta halv två imorgon. Sedan är det ju bara pysseldag är ingen bryr sig om man bara sitter i soffan med kompisarna hela dagen. På eftermiddagen så är det mys KLADDKAKA! MUMS! Fast det är risgrynsgröt till lunch. Vilket jag hatar. Men mamma var snäll och köpte en bagett om jag ska fylla med lite pålägg och ta med imorgon. Så det kan nog bli en bra dag trotts allt. Men detg återstår förståss att se imorgon. Vi ses!


Puss Puss!


Torsdag

Hej!

Idag hade jag redovisning i so vilket jag helt hade glömt bort. Men som tur var så blev jag godkänd och eftersom våra lärare inte får säga att vi får vg eller mvg så är det g eller ig. Så jag är nöjd.
Idag är det sista teatern för den här terminen. Det känns lite tråkigt att jag måste vänta ända till våren för att få gå på det igen. Det är så himla roligt. Vi är en så tajt grupp också.
Jag och min kompis planerade våran julfest idag som vi ska ha den 20-21 dec. Egentligen så är det inte så mycket mer att planera än maten. Vi ska ha ett litet julbord. Men det får inte bli så dyrt eftersom båda vi inte har så mycket pengar. Dessutom så vill jag spara mina pengar till mellandagsrean som jag och min kompis kanske ska gå på. Men om hon inte kan så får jag gå med någon annan. För man kan ju inte missa mellansagsrean. Jag vet inte riktigt vad jag ska köpa. Men det blir väll några kläder, lite smicken och kanske lite inslagningsgrejer. Men jag får se.
Nu så har jag hittat på en reservplan till svenskan så jag kan korta ner min novell om jag inte blir klar med den vilket jag troligtvis inte kommer bli. Eftersom jag inte är färdig med den och den ska vara renskriven på onsdag. Men jag får jobba i helgen. Fast jag måste köpa dom sista julklapparna då eftersom nästa helg ska jag ha fest. Jag har enorma problem med att hitta på en bra present åt en av mina kompisar. Jag vill ge henne något specielt men som hon endå tycker om. För det är hon så värd!

Kram!


Sjuk!

Hej!

Förlåt för att jag inte har skriit på ett tag. Men jag har varit och är sjuk. Migrän som vanligt. jag fick det i söndags och har inte förens idag orkat göra någonting. Så jag har bara i två dagar legat framför tven. Det är någonting som jag i vanliga fall skulle tycka vara något väldigt lockande. Men det här var inte så kul. dessutom så missar jag både avslutningen på dansen och simhoppstävlingen. Jag skulle ändå inte ha kunnat gå på båda men nu kan jag inte gå på någon. Men det kommer flera tävlingar och dansen fortsätter i vår. Idag har jag jättemycket läxor att göra. Svenskan ska vara klar idag vilket den aldrig kommer att bli och nu måste jag ha alla rätt på franskan (enligt mig själv) eftersom jag har haft två veckor på mig att plugga. Sedan måste jag och min kompis imorgon verkligen planera våran julfest som vi ska ha den 20-21 dec. Det ska bli så kul att inviga jullovet med en sleep overfest. Men det är mycket planering kvar.
Men nu måste jag gå och fortsätta med läxan.


Puss & Kram!


Julshoppa!

Hej där!

Brorsan var så söt på dansuppvisningen idag. I vår så ska dom vara med på elevshowen och dansa på någon teater. Ska bli kul att se. Innan det var vi och julshoppade. Jag älskar att shoppa så julen är min favorit högtid. Med all shopping och sedan all pynt och paket och själva julstämningen. Kan inte vänta till julafton. Det tråkiga med att julshoppa är att man shoppar till andra och inte sig själv. Men jag köpte lite inslagningspapper, paketsnöre och nåsra jättesöta filtälgar att slå in paket med. Jag tycket att det är så himla kul att slå in paket. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att jobba på typ surprise house med att slå in paket. Men jag vet inte. Jag skulle aldra hälst vilja bli skådis. Men förutsättningarna för det är ju tyvär inte så bra. Men jag har flera år på mig att bestämma mig. Så det är ingen brodska med det. Juste det här påminner mig om att jag ska kolla upp en teaterskola i stan (jag går redan på en men vill gå flera gånger i veckan och man får bara gå i en grupp så tänkte börja på en till teaterskola).
Tyvär så blev det inget bad imorgon. Det e så mycket att göra ändå med pluggandet och släktfesten. Jag behöbver verkligen plugga eftersom jag inte hunnit någonting idag. Men nu måste jag gå för brottskod försvunnen börjar aldeles strax.

Sov gått! ZZZzzz
Julklapp


Lördag

God morgon!

Jag gick upp ur sängen för ett tag sedan. Men jag och brorsan har kollat färdigt på sagan om ringen som vi började att titta på igår. Vi tänkte se tvåan också. Men den var borta. Idag så måste jag plugga till franskaprovet. Först så måste jag göra färdigt kapitlet och sedan så får jag öva på glosorna. Så det är lite att göra. Men jag tyckte att jag skulle skriva ett litet inlägg innan jag sätter igång med pluggandet.
Nu måste jag hoppa in i dushen innan jag sätter igång med pluggandet. Det kanske blir ett till inlägg innan vi ska iväg på brorsans dansavslutning.

Puss Puss!


Fredag

Hej där!

Härligt med fredag. Äntligen. Den här veckan har gått oerhört fort. Idag hade jag matte och matteprov. Vilket jag totalt hade glömt. Men som tur var så var det inget prov som man kunde plugga till. Men jag hade 6 fel. Så jag är inte så nöjd. Det versta var att det var slarvfel. Men jaja. Det är som det är med det. Jag får bara göra lite bätre ifrån mig på nästa prov. Som är franskaprovet på tisdag. Jag kommer få plugga hela helgen om jag över huvud taget vill klara det. Otur nog så är typ hela helgen uppbokad. Imorgon så ska min brorsa ha dansuppvisning och sedan så ska vi antingen julshoppa eller på min kompis mammas cafés invigning. På söndag så ska jag och mina kompisar till erikdalsbadet och öva till simhoppstävlingen på onsdag. Efter det så ska jag på släktträff. Det är en årig fest som brukar vara jätterolig. Så det blir en späckad helg. Men det ska bli kul. Specielt på Söndag. Men jag får plugga imorgon och på måndag.
Nu så har jag, pappa och brorsan kollat färdigt på grease. Den är ganska rolig när dom springer runt i sina 50-talskläder och löjlar sig. Men vissa av låtarn och inge bra. Jag tycker inte om dom lite lugnare låtarna. Men dom två sista är bra.

Ses nu ska jag slappa med familjen. Puss Puss.


Franskaprov

Hejsan!

Jag hade franskaprov idag. Det gick jättebra. Jag hade bara ett fel! Jag är så nöjd med det. Men nu måste jag plugga jättemycket till nästa tisdag för jag kommer behöva ha ett prov till då (vi får bestämma själva när vi ska ha våra prov). För om jag inte tar nästa prov nästa vecka så är det väldigt stor chans att jag hamnar efter. Så nu blir det att plugga 24-7 för mig till nästa tisdag.
Nu har jag gjort halva min souppgift om extenciella frågor. Vi ska skriva vad både religonen och vi själva tror om dom extenciella frågorna. Jag har skrivit färdig vad religonen tror. Så nu är det bara vad jag tror kvar. Men jag är väldigt nöjd att jag har gjort halva redan nu. För vanligtvis så brukar jag sitta kvällen innan med allt. Men jag har försökt att börja skärpa mig nu när det nästan bara är en termin kvar till åttan och betyg. Så då kan man ju inte bara sitta och slöa längre.
Men nu måste jag fortsätta med souppgiften och om jag hinner så ska jag göra lite svenska också innan desperate housewives börjar om ungefär 40 minuter.
Juste våra kompisar från skåne har kommit nu. Vi åt tacos till middag med dom. Det är kul att träffa dom igen. En av dom har fått en enorm dialekt. Jag tycker att det är så sött med dialekt. Jag skulle vilja ha en själv och inte bara tala rickssvenska. Men nu måste jag gå och plugga.

Puss Puss!

Måndag

Hej!


Idag hade jag engelskaprov. Det gick väldigt bra. Jag hade några stavfel här och där. Men jag kunde allt. Så jag är väldigt nöjd. Men jag har franskaprov imorgon som jag kommer totalsumpa på. Fast jag hoppas att jag har en bra dag imorgon så att jag klarar det i alla fall.
Imorgon eftermiddag så kommer våra förra grannar som flyttade till skåne hit. Dom ska vara här i några dagar. Så det ska bli kul att träffa dom igen. Dom flyttade i slutet av sommaren. Så det var ett halvår sedan.
Sedan jag kom hem så har jag mäst bara kollat på tv. Mitt virusskydd gick ut i gårkväll. Så jag kunde inte gå in på internett förens nu när mamma hade uppdateratdet. Så jag har spänderat det mästa av eftermiddagen med att titta på tv. Vi har test vecka på Disney Chanel. Så det har varit 31 som har varit på. Men nu så är jag inne på datorn och klickar runt.

God natt! Puss!


RSS 2.0